Nunafonden fordobler bevillinger

Nunafonden har skåret i udgifterne og øget donationerne, men der er fortsat problemer med at under hver tredje modtager sender rapport til fonden.
25. oktober 2014 13:37

2013 blev et gavmildt år for Nunafonden, der fordoblede sine bevillinger og sponsorater, samtidigt med, at de sænkede omkostningerne.

Af fondens netop offentliggjorte regnskab fremgår det, at bevillinger og sponsorater sidste år løb op på over 7 millioner kroner. Året før blev der kun uddelt godt 3,2 millioner kroner.

Læs også Det er dyrt at drive Nunafonden

Samtidigt har fonden sænket sine driftsomkostninger fra knap 2,4 millioner mod 2,7 millioner året før. Det hænger ikke mindst sammen med færre udgifter til rejser for bestyrelsen og mindre huslejeudgifter.

Dårlig rapportering

I den mere negative ende, er det ikke alle modtagere, der er lige gode til at takke for fondens gavmildhed. Således er det færre end hver tredje modtager, der lever op til kravet om rapportering, om hvordan bevillingsmidlerne er blevet anvendt.

- Det er bare ikke godt nok, lyder det fra Nunafonden.

Et af problemerne er, at de modtagere som ikke rapporterer, faktisk udelukker sig selv fra fremtidige tilskud. Derfor opfordrer fonden også til, at man får sendt en rapport.