Nul boringer vil koste arbejdspladser

35 havnearbejdere i Aasiat og Nuuk må sandsynligvis se sig om efter andet arbejde til sommer, hvis det skotske olieselskab Cairn Energy som antydet ikke vil bore efter olie næste år, men udelukkende gennemføre seismiske undersøgelser ud for Grønlands vestkyst.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
30. november 2011 16:26

i forbindelse med Cairn Energys aktiviteter ved Diskobugten nød Aasiaat særligt godt af produktiviteten, hvor 20 medarbejdere har været beskæftiget i havnen. Men efter, at det nu er kommet frem, at Cairn Energy til næste år måske kun vil lave seismiske undersøgelser, er jobbene kommet i farezonen.

- Det vil betyde, at vi ikke længere har arbejde til de 20 mænd, som vi har haft beskæftiget i tre-fire måneder mens Cairn Energy opererede i det nordlige Grønland, siger divisionschef i Royal Arctic Line, Taatsiannguaq Olsen.

Cairn Energy påbegyndte i løbet af efteråret prøveboringer 200 km ud for Nuuk. Det betød ekstra beskæftigelse til 15 mænd i Nuuk havn. Og nu risikerer de også at miste deres job.

- Hvis Cairn Energy vælger kun at lave seismiske undersøgelser, vil 15 mænd miste jobbet, siger Taatsiannguaq Olsen.

En af de virksomheder som har investeret i udstyr for at betjene Cairn Energy i Aasiaat, er Aasiaat Transport Aps med Jens Christiansen i spidsen.

- Vi ser positivt på det. Men jeg tror, at vi vil mærke det økonomisk, siger han.

 Aasiaat Transport beskæftiger i dag 6 medarbejdere. Jens Christiansen vil dog ikke nævne hvor meget økonomisk tab firmaet vil lide under.

- Vi synker ikke i grus når Cairn Energy ikke kommer her mere, vi skal nok klare det, også fordi, at der er lovning på at andre olieselskaber vil komme, siger Jens Christiansen.