- Udbedringen forventes at vare få dage, og Nukissiorfiit bestræber sig på, at det vil medføre mindst mulig gene til vores kunder, skriver NukissiorfiitFoto: Nukissiorfiit

Nukissiorfiit tænder for nødkraftværk i Nuuk på torsdag: Lille risiko for udfald

På torsdag og få dage frem vil Nukissiorfiit udføre reparationer af transmissionslinjen, der var årsagen til den massive strømafbrydelse i december.

I Nuuk vil Nukissiorfiit udføre en reparation af transmissionslinjen mellem Buksefjordsværket og hovedstaden på torsdag.

Nukissiorfiit skriver, at man vil slukke for strømforsyningen fra Buksefjorden for at udføre reparationen, og dieselgeneratorerne i Nuuk vil overtage forsyningen midlertidigt.

Det skriver forsyningsvirksomheden på Facebook:

- Udbedringen forventes at vare få dage, og Nukissiorfiit bestræber sig på, at det vil medføre mindst mulig gene til vores kunder.

- Der er dog en mindre risiko for udfald. Vejret bliver nøje overvåget, og udbedringen kan godt forskydes med et par dage for at opnå de optimale vejrbetingelser for reparationsarbejdet.

 

 

 

Den massive strømafbrydelse i Nuuk

24. november sidste år var der et brud på et kabel til elforsyningen i Nuuk fra vandkraftværket i Buksefjorden. Det fik nuummiut at føle, da strømmen i hovedstaden gik klokken 9.13. Derefter var strømforsyningen ustabil, og 18 timer senere kom strømmen tilbage, men kun delvist.

Udover Nukissiorfiits udfordringer med kablet mellem vandkraftværket i Buksefjorden og Nuuk, så havde forsyningsselskabet problemer med nødkraftværket i byen.

LÆS OGSÅ Nukissiorfiits energidirektør forventer ikke flere nedbrud i Nuuk

Nødkraftværket var nemlig meget langsomt til at starte op. Derefter gik Nukissiorfiit i gang med at reparere den ødelagte kabel. 

Først den 3. december blev Nuuk igen 100 procent forsynet af vandkraftværket.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl