Indtil nu har det ikke været muligt for lejere af offentlige lejeboliger at holde kæledyr, hvis boligen har en fælles indgang.Foto: Greve Henrik

Nu bliver det snart tilladt at have kæledyr i alle boligblokke

Alle lejere i offentlige lejeboliger kan fra det nye år holde kæledyr.

Indtil nu har det ikke været muligt for lejere af offentlige lejeboliger at holde kæledyr, hvis boligen har en fælles indgang. Men fra det nye år bliver det muligt.

Inatsisartut vedtog nemlig tirsdag i denne uge Naalakkersuisuts forslag om at ændre reglerne for husdyr i offentlige udlejningsejendomme.

LÆS OGSÅ Inatsisartut åbner kattelemmen for kæledyr i boligblokke

Dermed kan lejere i offentlige lejeboliger fra 1. januar 2020 holde kæledyr. Der er dog visse betingelser og muligheder for undtagelser.

For det første skal lejere, der ønsker at have en hund eller en kat i deres bolig betale et særligt depositum svarende til tre måneders husleje ud over det normale depositum.

Dette særlige depositum skal ifølge Naalakkersuisut bruges til udgifter, til skader som et husdyr kan lave i boligen, men det kan også eksempelvis være penge, som går til at afluse en lejlighed.

LÆS OGSÅ Underskriftindsamling for kæledyr i lejeboliger

Det er dog ikke sikkert, at husdyr kan flytte ind alle steder. Den enkelte boligafdeling kan nemlig beslutte, at det i den nogle boligblokke ikke skal være tilladt at holde husdyr.  

- Dette for at sikre, at allergikere og andre, som ikke ønsker at det skal være tilladt, fortsat har mulighed for at bo i en offentlig lejebolig, skriver Naalakkersuisut.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt