Norwegian overvejer fly til Grønland

Skandinaviens største lavprisselskab Norwegian overvejer at oprette en flyrute til Grønland fra Danmark. Men Air Greenland kan spænde ben for, at det bliver en god forretning.

Bortset fra få Air Iceland-ruter i sommersæsonen, sidder Air Greenland på alle indenrigsruterne. Selskabet kan dermed besværliggøre rejsen for passagerer, der flyver med andre selskaber mellem Danmark og Grønland - hvis Air Greenlands indenrigsruter passer dårligt med disse afgange.

Et element, der indgår i Norwegians overvejelser i forhold til at starte en rute til Grønland:

- Vi er i en fase, hvor vi undersøger markedet. I øjeblikket er vi usikre på, om Air Greenland kontrollerer for meget af indenrigsmarkedet til, at det kan lade sig gøre at åbne ruten, fortæller selskabets presse- og markedsansvarlige i Danmark Johan B. Larsen.

Norwegians overvejelser er at åbne en rute til Danmark fra enten Kangerlussuaq eller Narsarsuaq. Endda til det halve af, hvad Air Greenland tager for samme rejse.

Også det danske luftfartsselskab Cimber Sterling overvejer, om der er forretning i at oprette en rute mellem Aalborg og Kangerlussuaq. Det kom ifølge Nordjyske Stiftstidende frem under et erhvervsseminar i Nuuk i august.

Air Greenland fyrede i går 11 medarbejdere og er med direktør Michael Binzers egne ord "i en alvorlig situation". Udsigten til øget konkurrence i sommersæsonen på ruten mellem Danmark og Grønland vil ramme selskabet hårdt på pengepungen. I højsæsonen henter selskabet nemlig mange penge hjem til de indenrigsruter, som ikke selv løber rundt økonomisk.

Air Greenland er i øjeblikket det eneste selskab, som flyver direkte mellem Danmark og Grønland, efter at SAS i foråret besluttede at lukke sin sommerrute mellem Kangerlussuaq og København.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt