Norsk varmerekord allerede på årets anden dag

En ny varmerekord i Norge holdt ikke mange minutter, før der blev sat en ny for januar. Det skete i Sunndalsøra mellem Bergen og Trondhjem med 19,0 grader.
Kort forinden kunne Norges Meteorologisk Institut i Norge ellers fortælle, at der var målt 18,6 grader i Åndalsnes. Foto © : Lemsipmatt/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
02. januar 2020 09:13
Versionist Mads Lynge

Kort forinden kunne Norges Meteorologisk Institut i Norge ellers fortælle, at der var målt 18,6 grader i Åndalsnes, der ligger i samme område og blandt andet er kendt for Trollveggen, der med sine 1700 meter er den længste lodrette bjergvæg i Europa.

- Det er som en fin sommerdag i Nordnorge, siger den vagthavende meteorolog, Martin Granerød.

- Man kan tage shortsene på nu i morgentimerne, og så får vi se, hvor længe temperaturen holder sig så højt, siger han.

LÆS OGSÅ 2019 var det varmeste år i Australien nogensinde

Den tidligere norske varmerekord i januar var fra 1989. Dengang blev der målt 17,9 grader i Tafjord, der er i samme region som Åndalsnes og Sunndalsøra

Afslutningen af 2019 har været både våd og mild i Norge, og der er ikke lige nu meget, der tyder på, at det bliver anderledes.

- Sådan, som det ser ud i dag. ligger det til at blive en mild vinter frem til slutningen af marts, siger klimaforsker Erik Kolstad ifølge NRK.

Det kan blive et problem for de mange nordmænd og danskere, der ser frem til at stå på ski på de norske langtursløjper denne vinter.