Nordjyske coronaregler bekymrer Vilhelmine: Jeg kan ikke arbejde

Borgere i Nordjylland må ikke krydse komunegrænser på grund af nye coronaregler. Det betyder, at Vilhelmine Thomsen ikke kan møde på sit arbejde i Det Grønlandske Hus i Aalborg.
Vilhelmine Thomsen bor i Frederikshavn og arbejder som rengøringsdame i Det Grønlandske Hus i Aalborg. Foto © : Privat
07. november 2020 11:10

Mange steder i verden er folk underlagt særlige coronaregler, der i den grad påvirker deres hverdag. Et af de steder er i det nordlige Jylland, hvor Vilhelmine Thomsen bor.

Sammen med alle de andre i området, skal hun blive i sin hjemkommune i de næste fire uger. Hun må simpelthen ikke krydse kommuengrænsen, fordi at der er fundet mutation af coronavirus i Nordjylland. Mutationen af coronavirus er fundet på fem forskellige minkfarme.

Restriktionerne gælder for borgere i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø.

Det betyder helt konkret, at Vilhelmine Thomsen, som bor i Frederikshavn, ikke kan møde fysisk op på sit arbejde i Det Grønlandske Hus i Aalborg.

- Selvfølgelig er jeg bekymret. Jeg er jo 61 år gammel og i risikogruppen og risikerer at dø på grund af coronavirus. Så jeg gør alt for at holde mig rask, siger Vilhelmine Thomsen, der arbejder som rengøringsdame i Det Grønlandske Hus.

Bange for at kede sig

Hver dag tager hun turen til Aalborg, når hun skal på arbejde. Men det må hun ikke de næste par uger, og i hendes job er det svært at arbejde hjemmefra.

Alle restauranter, cafeer og værtshuse i kommunerne skal også lukke de næste fem uger, og det samme skal kultur- og fritidstilbud.

LÆS OGSÅ Corona: Nordjyder må ikke krydse kommunegrænser

Derfor er Vilhelmine Thomsen bange for at kede sig.

- I går aftes kom jeg til at tænke på, hvad jeg egentlig skal lave nu? I morges havde jeg rigtig god tid. Jeg plejer jo at stå tidligt op og tage afsted med bus klokken halv syv om morgenen til Aalborg.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave den næste måned, men jeg vil gøre alt for at holde mig rask både fysisk og mentalt og passe på mit liv, siger hun.

Vil gå ture

Men hun har ikke tænkt sig at blive indenfor hele tiden.

- Jeg vil stadig gå ture, fordi det er en stor del af mit liv for at holde mig sund. Jeg vil sikre mig, at jeg er rask, så jeg har mulighed for at overleve, hvis jeg får coronavirus, siger hun.

Her i Grønland er der også regler for at rejse mellem kommunerne. Her må man ikke deltage i større arrangementer, der kræver, at man tilmelder sig.