Niviaq Korneliussen og Apannguaq Lynge Tellesen har fået MIO-prisen

En kendt forfatter og en ildsjæl af en lærerstuderende har modtaget årets pris fra børnerettighedsorganisationen MIO.
- Når jeg modtager prisen, føler jeg, at mit arbejde nytter noget. Jeg føler mig hørt. Det giver mig styrke til at arbejde videre, siger Niviaq Korneliussen. Foto © : KNR
Skrevet af Christine Hyldal
21. november 2020 11:29

Hvert år uddeler børnerettighedsorganisationen MIO en pris til en person, familie eller organisation. I år er der to modtagere: Apannguaq Lynge Tellesen og Niviaq Korneliussen.

De får prisen, fordi de på hver deres måde har gjort sig særligt bemærket ved at udbrede børns rettigheder og forbedre børns levevilkår, skriver MIO i sin begrundelse for prisen.

- Det betyder meget for mig at modtage prisen. MIOs budskaber er ekstremt vigtige i mit arbejde. Derfor er det en kæmpestor ære, siger forfatter Niviaq Korneliussen. 

- Jeg arbejder med børn og unge, og jeg møder ofte stor modstand i systemet. Det kan være hårdt. Man kan føle sig meget alene og ikke hørt.

Seksualitet og selvmord

Niviaq Korneliussen har i de sidste par år arbejdet for at aftabuisere kønsidentitet, seksualitet samt selvmord. 

Ifølge MIO har hun været med til at skabe fokus på retten til at være sig selv. Derudover har hun italesat et af de største og mest tabuiserede emner: Selvmord. 

For få måneder siden udgav hun bogen ”Blomsterdalen”, der netop handler om lige præcis dét.

LÆS OGSÅ Niviaq Korneliussen om selvmord: Det skal ikke være tabu

- Når jeg modtager prisen, føler jeg, at mit arbejde nytter noget. Jeg føler mig hørt. Det giver mig styrke til at arbejde videre, siger Niviaq Korneliussen.

Hun lærer unge at udtrykke deres følelser på workshops. 

- Vi har det så sjovt sammen. Det føles altid som at være tilbage til det, der virkelig betyder noget i livet. Livet er meget værd. Nogle af de unge har haft det meget hårdt, men de er så motiverede og modige og stærke. De giver mig styrke, siger hun.

Hjælper børn med selvværd

Den anden prismodtager er Apannguaq Lynge Tellesen, der er lærerstuderende og fra Ikamiut. 

Hun hædres for sin ekstraordinære indsats i bygden. Ifølge MIO hjælper hun børn i nød og bruger gerne sin fritid på at hjælpe dem med at genfinde deres selvværd og selvtillid.

Foto © : Privat

Apannguaq Lynge Tellesen

 

MIO-Prisen indeholder et diplom og en check på 10.000 kroner til hver prismodtager. 

Prisen er tidligere gået til Dronning Ingrids Hospitals Børneafdeling, og Peqatigiiffik Qajaq Nuuk (kajakforening I Nuuk). 

Sidste år modtog ægteparret Birgitte og Kikkik Høyer Broberg fra Qaqortoq den. De har fem børn, som alle lider af autisme.

MIO-prisen blev uddelt for første gang i 2013.