Foto: Nils Baum/Bureau Inatsisartut

Nersornaat i sølv til Asii

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup fik torsdag overrakt Nersornaat i sølv af formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen.

Asii Chemnitz Narup får Nersornaat som anerkendelsen for sin store indsats i grønlandsk politik både på kommunalt og på nationalt plan i adskillige år.

I 1999 blev Asii Chemnitz Narup valgt ind i Landstinget for Inuit Ataqatigiit og hun har været landsstyremedlem for Familie og Sundhed i perioden 2003-2006.

I april 2008 blev hun valgt til borgmester for den nye storkommune Kommuneqarfik Sermersooq.

Asii Chemnitz Narup får Nersornaat som anerkendelsen for sin store indsats i grønlandsk politik både på kommunalt og på nationalt plan i adskillige år.

- Etableringen af storkommunerne og herunder Kommuneqarfik Sermersooq rummede mange store udfordringer. Blandt dem fik du ansvaret for det politiske arbejde med at forene Øst- og Vestgrønland i en politisk enhed på tværs af den store iskappe. Det ved vi du har brugt megen politisk tid og kræfter på, at forsøge at sikre de forskellige historier, kulturer og sprog bliver ligeværdige og mangfoldigheden bliver berigende for alle borgerne i kommunen og for landet.

- Bag din milde ydre skjuler der sig en stålsat og målrettet vilje - som man ikke skal tage fejl af. Du kæmper for dine politiske mål og drømme for Grønland. Vi kender dig også som politikeren der brænder ihærdigt for et levende kulturliv - gerne som noget der også provokerer og får os til at bryde vanetænkning, lød det fra Lars-Emil Johansen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt