Nedbrud: Intet tv, internet og mobilt netværk i Nanortalik-området

Sundhedscenteret i Nanortalik oplyser, at man under nedbruddet kan ringe fra en fastnettelefon til sundhedscenteret på nødnummeret 614607.
Området i det sydlige Grønland er ramt af kraftigt snefald og blæsevejr, hvilket gør Tele-Posts arbejde besværligt.  Foto © : AK Montage
05. februar 2020 12:13

Et nedbrud i en såkaldt radiokædestation i Nanortalik gør, at al tv, internet og mobilt er gået ned i Nanortalik og bygderne Tasiusaq, Narsaq kujalleq, Aappilattoq og i Ikerassassuaq.

Det fortæller Kim Zinck, der er afdelingschef for transmission og infrastruktur i Tele-Post.

- Radiokædestationen har et strømproblem, og vi holder stationen i live med de batterier, vi har på stationen. Så vi har stadig forbindelse derned, men vi kan se, at strømmen vil løbe tør på et tidspunkt, og det vil ske enten omkring middag eller eftermiddag, siger Kim Zinck.

Klokken 11.45 gik strømmen så. Og arbejdet med at oprette forbindelsen igen er besværligt, fordi området i det sydlige Grønland er ramt af kraftigt snefald og blæsevejr. 

Helikopter er klar - vejret driller

Tele-Post har et hold af teknikere, som sidder klar i Qaqortoq, som kan rykke ud, når vejret tillader det. På grund af vejrudfordringen kan Kim Zinck ikke sige, hvornår borgerne igen får adgang til tv, internet og mobilt netværk.

- Så hurtigt som muligt. Vi tager af sted, når vejret tillader det. Vores folk og den chartrede helikopter er klar, så vi går bare og venter på at komme af sted, men vejret driller os, siger afdelingschef Kim Zinck.

Nedbruddet kommer også til at gå ud over Sundhedscenteret i Nanortalik. Sundhedscenteret oplyser dog, at hvis man har en fastnettelefon, kan man under nedbruddet ringe til nødnummer 61 46 07.