Kulusuk Lufthavn Nedbrud i strømforsyning giver problemer

Der er nedbrud i strømforsyningen til Kulusuk Lufthavn. Lufthavnen får derfor strøm fra nød-elværket, og har derfor ingen backup, som sikkerhedsreglerne kræver.
Skrevet af Karsten Sommer
15. februar 2019 19:35
Versionist Mads Lynge

Det fortæller Mittarfeqarfiit i en pressemeddelelse.

Fejlen betyder, at Kulusuk Lufthavn ikke lever op til sin godkendelse som lufthavn der kan beflyves ved hjælp af instrumenter - og må derfor kun benyttes som visuel lufthavn - altså hvor piloterne selv kan overskue landingsbanen.

Konsekvensen er desværre, skriver Mittarfeqarfiit, at beflyvningen til og fra Kulusuk Lufthavn kun må finde sted når vejrudsigten og det aktuelle vejr er godt - altså med god sigtbarhed i alle retninger.

Konsekvensen er også, at Kulusuk Lufthavn ikke må benyttes som alternativ lufthavn for flyruterne mellem Island og Vestgrønland.

Mittarfeqarfiit arbejder på højtryk for at løse nedbruddet. Problemet er fundet, og der er bestilt reservedel til at reparere nedbruddet.

Passagerer bedes indtil problemet er løst, holde sig orienteret hos deres flyselskab vedrørende eventuelle ændringer til deres flyrejse, skriver Mittarfeqarfiit.