- Ser man isoleret på de omkostninger der relaterer sig direkte til navneskiftet udgør de 3,8 millioner kroner, skriver Tusass.Foto: KNR

Navneændring til Tusass kostede 3,8 millioner kroner

Pengene er primært brugt af et færøsk PR-bureau.

Navneændringen fra Telepost til Tusass kostede 3,8 millioner kroner.

Det fremgår af et paragraf 37 svar til Naleraqs Emanuel Nûko, der har stillet spørgsmål om navneskiftet til Naalakkersuisut.

- Ser man isoleret på de omkostninger, der relaterer sig direkte til navneskiftet, udgør de 3,8 millioner kroner, oplyser Tusass tilbage. 

Der har også været nogle omkostninger til blandt andet maling af bygninger og udskiftning af profiltøj. Det er dog nogle omkostninger, der ville være kommet uanset om navnet blev ændret eller ej, skriver Tusass.

LÆS OGSÅ Tele-Post hedder nu Tusass

3,6 millioner af de 3,8 millioner kroner er brugt på ekspertise og ydelser udefra, skriver selskabet videre.

- Omkostningerne er primært anvendt på PR-bureauet Sendistovan fra Færøerne, som ledelsen har vurderet værende den bedste leverandør med succesfulde erfaringer med at gennemføre lignende opgaver, skriver Tusass.

Emanuel Nûko spørger også om pengene ikke er bedre brugt til at nedsætte taksterne for forbrugerne.

Til det svarer Tusass:

- Selskabet har gennem de senere år gennemført effektiviseringer i en sådan grad, at man også i de kommende år fortsat kan investere i at forbedre teleinfrastrukturen til hele Grønland og samtidig sænke mobil- og internet priser, og oveni udbetale de aftalte udbytter til Landskassen.

LÆS OGSÅ Tusass: Ittoqqortoormiit får flatrate internet

- Vi glæder os derfor til, under vores nye og mere tydelige grønlandske identitet, at fortsætte arbejdet med at styrke landets videre digitalisering.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl