Nasa sender billeder fra rummet af Ultima Thule

Nasas New Horizons-sonde har netop sendt billeder tilbage til Jorden af det fjerneste objekt, der nogensinde er blevet udforsket i vores solsystem. Det skriver nyhedsbureauet AP. 
New Horizons Foto © : Closer to Space / Flickr
Skrevet af Karsten Sommer
04. januar 2019 12:26

Der er tale om himmellegemet ved navn Ultima Thule, der ligger hele 6,5 milliarder kilometer fra vores planet - 1,6 milliarder kilometer længere væk end Pluto.

Det har taget New Horizons-sonden tretten år at nå ud til det yderste af solsystemet. Og nytårsdag kunne den sende billeder tilbage af det særegne himmellegeme, der i første omgang lignede en bowlingkegle. 

- Men nu, da vi kan se billederne tydeligere, så ligner det mere en snemand, jubler chefforsker Alan Stern, ved Johns Hopkins University, hvorfra New Horizons-sonden kontrolleres og overvåges. 

- Vi har aldrig set noget som det her før. Det er hverken fisk eller fugl. Det er noget fuldstændig fremmed, siger han om Ultima Thule. 

Forskere fra Nasa anslår, at Ultima Thule opstod ved solsystemets begyndelse, og det mest ur-oprindelige objekt i rummet, forskere har haft mulighed for at undersøge på nært hold. 

- Selv med de data, vi stadig mangler, så vil der helt sikkert være mysterier på Ultima Thule, som vi ikke vil kunne løse, siger Alan Stern.