Narsarsuaq indstillet som base for arktisk kommando

Indstilling af Narsarsuaq som det mest oplagte sted for at placere arktisk kommando, vækker optimisme i syd. Det vil skabe erhvervsudvikling, mener politikere og erhvervsdrivende.
Skrevet af Oline I. Olsen
17. juni 2011 14:57

Borgmester i Kommune Kujalleq er glad for udmeldingen:

- Det ser ud til, at vores ønsker bliver hørt, og vi er selvfølgelige glade for udmeldingen og håber på, at de vil fastholde den.  Vi håber på et enigt Inatsisartut og Naalakkersuisut når beslutningen skal træffes, men alt kan stadig ske, siger borgmester Simon Simonsen som reaktion på Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe, som nu har indstillet Narsarsuaq, som den mest oplagte mulighed, til placeringen af arktisk kommando.

- Ikke blot vil der opnås en besparelse, men en placering i Narsarsuaq vil også have stor betydning i forhold til den regionale udvikling, lyder begrundelsen fra IA's politiske ordfører Aqqaluaq B. Egede.

Den lokale turistaktør gennem 15 år i Narsarsuaq Jacky Simoud er også enig i den vurdering, men Narsarsuaq har også faciliteterne til at rumme en arktisk kommando.

- Vi har en stor lufthavn, som kan modtage store fly, så vidt jeg ved så har søværnet jetfly samtidig har de store kuttere med vædderen. Og vi har dybvandshavn lige to kilometer fra lufthavnen, så det er ideelle betingelser for søværnet, siger Jacky Simoud.

Borgmester Simon Simonsen mener også, at arktisk kommando i Narsarsuaq vil gavne erhvervsudviklingen i sydkommunen.

- Vi har en høj arbejdsløshed, vi har ikke så mange andre muligheder eller erhvervsaktiviteter. Når der skal ske fordeling af ansvarsområder og arbejdsopgaver i kysten, anser vi os altid selv, for at have gode muligheder, siger Simon Simonsen.

Beslutningen om hvor Arktisk kommando skal placeres skal ske til efteråret, og i politik kan alt ske endnu, mener borgmesteren.