Narsaq vil fejre Henrik Lund

Til september næste år fejrer Narsaq 100-årsdagen for en af Henrik Lunds sange: Hans hyldest-sang til Narsaq: "Putsut Tamaani". I den anledning planlægger museet at holde et miniseminar om Henrik Lund med forskellige vinkler på hans virke og hans relevans i dag.

"Malene og Henrik Lunds mindestue" er i forvejen en del af Narsaq Museum og vil i anledning af jubilæet blive suppleret med en række nye donationer, blandt andet tre akvareller, som ikke er set før.

- Men musikken var en vigtig del af Henrik Lunds liv, og derfor opfordres grønlandske kor og musikere til at tage Henrik Lunds musik op i egne udgaver, også gerne i helt nye udgaver med anderledes instrumentering. Måske ligefrem en Henrik Lund-sang i en rapudgave, skriver Narsaq Museums leder Rie Oldenburg i sin opfordring til det grønlandske musikliv.

Selvom jubilæet først er i september 2010, siger museet til i god tid, så musikere og kor har tid til at studere Henrik Lunds musik og få gode ideer til nye versioner af komponistens værker.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt