Det kunne være gået grueligt galt. Det er jo et stort område, hvis man ikke ved, hvor man skal begynde at lede efter dem. (Arkivfoto)

Narhvalsjæger blev samlet op af rejetrawler og startede en SAR-operation

- Det kunne være gået grueligt galt. Det er jo et stort område, hvis man ikke ved, hvor man skal begynde at lede efter dem, siger politiet.

En vildfaren jolle blev samlet op i farvandet vest for Aasiaat mandag aften - og derefter satte Arktisk Kommando gang i en mindre SAR-operation.

- Det startede med, at en stor rejetrawler, Polar Nataarnaq, samlede en jolle op et godt stykke vest for Aasiaat. Jollen var ved at løbe tør for benzin, og dens ejer anede ikke, hvor han var henne, siger Søren Bendtsen, der er vagtchef hos Grønlands Politi.

Jollens ejer var på narhvalefangst - og det viste sig, at han ikke var alene om at jage narhvaler i farvandet vest for Aasiaat.

Politi: Kan have gået grueligt galt

Fangeren fortalte nemlig, at en anden jolle også var på narhvalsfangst i samme farvand.

Derfor blev inspektionsskibet Triton og inspektionsfartøjet Lauge Koch sendt mod Aasiaat for at deltage i en eftersøgnings- og redningsoperation.

- Den anden jolle sejlede dog senere selv til Kangaatsiaq, siger Søren Bendtsen.

Men det var heldigt, at Polar Nataarnaq var i nærheden og kunne samle første jolle op, siger han.

- Det kunne være gået grueligt galt. Det er jo et stort område, hvis man ikke ved, hvor man skal begynde at lede efter dem. Især hvis sigtbarheden er nedsat. Så det er ren og skær held, at der lå en stor trawler, som kunne samle den ene af jollerne op, siger Søren Bendtsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt