Napaattooq erklæret valgbar

Jens Napaattooq, der har flere anstaltdomme bag sig, er erklæret valgbar til Inatsisartut.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
15. maj 2018 14:27

Tirsdag skulle Inatsisartut afgøre om den flere gange anstaltdømte Jens Napaattooq fra Partii Naleraq kunne erklæres valgbar til Inatsisartut.

Jens Napaattooq trådte i 2005 ud af det daværende landsstyre, efter at det kom frem, at han havde brugt Selvstyrets penge til private formål. Det drejede sig blandt andet om køb af spiritus, cigaretter og besøg på en stripbar i København.

Misbruget kostede senere Jens Napaattooq fire måneders anstaltsanbringelse for misbrug af over 120.000 kroner. Det var dog ikke første gang, at Jens Napaattooq blev dømt for lovovertrædelser.

LÆS OGSÅ Deloitte: Napaattooq og Frederiksen misbrugte konto

Skød mod politistation

Da Jens Napaattooq i 1995 stillede op til landstingsvalget skabte det også postyr, da han havde to domme i bagagen. Én af overtrædelserne, som Jens Napaattooq blev dømt for, var at skyde mod politistationen i Ittoqqortoormiit - angiveligt uden at have sikret sig, at der ikke var mennesker i bygningen.

Dengang i 1995 blev Jens Napaattooq erklæret uvalgbar til Landstinget, men han blev altså senere i nullerne medlem af landsstyret under landsstyreformand Hans Enoksen. Enoksen er også Jens Napaattooqs nuværende partiformand i Partii Naleraq.

Jens Napaattooq fik 128 stemmer ved Inatsisartutvalget, og han kom ind som det fjerde mandat for Partii Naleraq.