Foto: Flickr/ Ministerio TIC Colombia

Nanoq Media frustreret over TELE-POST

Til NanoqNets store frustration vil TELE-POST lukke for NanoqNets internetforbindelse, der betyder kunder ikke har internet i flere dage.

Fra torsdag den 14. frem til den 20. september vil TELE-POST lukke for den del af søkablet, som NanoqNet bruger til at udbyde internet til Nuuk-borgere. Det oplyser Nanoq Media til KNR.

Det sker i forbindelse med TELE-POSTs planlagte søkabelarbejde, oplyser foreningen.

Direktør for Nanoq Media, Bjørn Holm, frygter, at afbrydelsen vil koste kunder.

- Seks dages slukning af vores forbindelse er rigtig skidt for vores kunder. Det vil ikke overraske mig, hvis nogle kunder vælger at opsige deres abonnement hos os, siger Bjørn Holm til KNR.

LÆS OGSÅ Tele-Post nedlægger e-mail

LÆS OGSÅ TELE-POST præsenterer overskud på 122 millioner kroner

Natten til tirsdag kunne TELE-POSTs kunder i Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat mærke afbrydelser på op til en times varighed på deres forbindelser. Hvorimod NanoqNets kunder vil være uden internet i seks dage.

- Deres kunder kan opleve afbrydelser på deres forbindelse i løbet af én nat, mens vores kunder ikke har forbindelse i seksdage, siger Bjørn Holm og forsætter;

- Vi konkurrerer med TELE-POST, og det er virkelig urimeligt at TELE-POST kan slukke for vores forbindelse i så lang tid, lyder kritikken fra direktøren.

Men ifølge TELE-POST så kunne Nanoq Media have undgået at miste sin forbindelse i så lang tid.

- Nanoq Media har til deres internettjeneste valgt en løsning, som de af tekniske årsager ikke kan tilslutte til internettet i Grønland. I stedet forbinder de til internettet via Danmark, siger wholesale-direktør i TELE-POST, Flemming Drechsel til KNR.

LÆS OGSÅ TELE-POST beklager problemerne med internettet

For andre internetudbydere i Grønland sker tilslutningen til internettet gennem TELE-POSTs standard-tilslutning i Grønland, der giver forbindelse til internettet via både søkablet til Island og søkablet til Canada.

- Det er en tilslutningsform som TELE-POST altid anbefaler for at undgå afbrydelse af tjenesterne i forbindelse med planlagte eller pludseligt opstået afbrydelse af ét af de to søkabelben lyder det fra Flemming Drechsel.

TELE-POST oplyser til KNR, at der i den kommende tid vil ske omlægninger på søkablet, som vil gøre det nødvendigt at afbryde forbindelsen til Island midlertidigt, og lægge al trafik om til søkablet til Canada.

Ifølge TELE-POST vil andre internetudbydere som Comby, Inu:it og TELE-POST selv ikke blive væsentligt berørt af disse omlægninger.

LÆS OGSÅ KNR-direktør er bekymret over TELEudfald

Ifølge direktør Bjørn Holm så har Nanoq Media fået 3-4 dages varsel på lukningen af forbindelsen, der har gjort det umuligt at finde en løsning for kunderne i forbindelse med slukningen af internettet fra den 14. til den 20. september.

Nanoq Media har derfor gjort telestyrelsen opmærksom på sagen.

TELE-POSTs teknikere har forsøgt at finde en kortsigtet løsning på den situation Nanoq Media og deres kunder er i, men det er desværre ikke muligt, lyder det fra TELE-POST.

- TELE-POST holder Nanoq Media orienteret om det planlagte søkabelarbejde, men da det er afhængigt af vind og vejr, er det ikke muligt at angive tidspunktet eller varigheden helt præcist siger Flemming Drechsel.

Nanoq Media oplyser til KNR, at deres internet kunder ikke kun vil opleve slukning af forbindelsen i denne måned, men også allerede næste måned.

Ifølge Bjørn Holm vil TELE-POST igen lukke for NanoqNets forbindelse fra den 12. til den 20. oktober.

Brugere af NanoqNet vil få kompensation i form af ekstra gigabytes for de dage, hvor de er uden internet. Kunderne skal heller ikke betale for de dage, de er uden internet, lyder det Nanoq Medias direktør, Bjørn Holm.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!