Naleraq støtter politimesters fokus på vold og overgreb

Partii Naleraq glæder sig over politimester Bjørn Tegner Bays fokus på at nedbringe mængden af vold og overgreb i sin kommende embedsperiode. De mener hele samfundet skal støtte op.
Skrevet af Kenneth Elkjær
16. juli 2018 11:30

I 2017 blev der anmeldt 1280 sager om vold, drab, drabsforsøg og seksuelle overgreb. Et tal, der aldrig har været højere.

Politimester Bjørn Tegner Bay udtalte i sidste uge i et interview med KNR, at det er et tal, der skal bringes ned med hjælp af en stor forebyggelsesindsats. Det møder støtte fra Partii Naleraqs politiske ordfører, Jens Napãtôk´.

- Sådanne handlinger skal stoppe nu og samfundet accepterer ikke disse forhold, og derfor bør vi sammen arbejde for at mindske den form for kriminelle handlinger.

LÆS OGSÅ Det er et problem, at så mange bliver gjort fysisk ondt

Partiet mener, at borgerne spiller en stor rolle i at få nedbragt det store tal. Men de er også klar til at finde penge til arbejdet.

- Vi bør alle støtte op om politiets målsætning om at mindske sådanne kriminelle handlinger ved at arbejde sammen. Lad os som et folk sammen tage skridtet og støtte initiativet med politiske handlinger og bevillinger til formålet.

Bjørn Tegner Bay mener, at meget kriminalitet skyldes sociale problemer hos gerningsmanden. Det er Partii Naleraq enig i.

- Vi bør være bedre til at støtte op om marginaliserede mennesker, før de bliver så desperate, at de vælger at begå kriminelle handlinger. Vi vil opfordre til at hele landet støtter op om politiets initiativ, lyder det fra Jens Napãtôk.