VIDEO Naalakkersuisut vil være rollemodel med hashtest

Som naalakkersuisoq for sundhed gik Doris Jakobsen forrest, da der tirsdag skulle tisses i en lille beholder, så Naalakkersuisut-medlemmerne kunne blive testet for hashmisbrug.

- Hvis vi skal bekæmpe stofmisbrug, skal vi også være forbilleder.

- Og hvis den skulle vise sig at være positiv, forventer jeg ikke, at formanden for Naalakkersuisut vil lade mig beholde posten, siger hun med et smil til KNR.

Doris Jakobsen afviser, at der blot er tale om et mediestunt.

- Det er ikke spild af tid. Der har været enighed om det i koalitionsaftalen. Befolkningen ønsker det samme for at kunne stole på os. Vi bør også holde vores løfter, så vi kan opnå tillid som folkevalgte, siger hun.

Læs også Hele Naalakkersuisut hashtestes

Nivi Olsen glad for at få det overstået

Under valgkampen tilbage i 2014 meldte flere af kandidaterne ud, at de var klar til at aflevere en urinprøve til en hashtest.

- Selvfølgelig skal vi som politikere og landets ledere være forbilleder for borgerne, sagde Nivi Olsen, der var kandidat for Demokraterne på det tidspunkt.

Hun endte med at blive valgt ind i Inatsisartut, og som naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, forskning og kirke er hun godt tilfreds med at testen er udført.  Nivi Olsen er med et glimt i øjet nemlig ofte blevet spurgt til, hvornår hun skal tisse.

- Det er virkelig dejligt at få det overstået, siger hun.

Læs også Børnetalsmand: Hash rammer også børn

Urinprøve uden effekt

Blandt Inatsisartut-medlemmerne er der både fortalere og modstandere af en hashtest.

Demokraten Poul Hansen er klar til at tisse i et bæger, hvis det kræves af ham, mens Hans Enoksen fra Partii Naleraq er blankt afvisende.

- Grunden til, at jeg ikke vil afgive en urinprøve, er, hvad ville det hjælpe? Det kan jeg ikke se. Jeg har ikke drukket alkohol i mange år, jeg har aldrig røget og aldrig prøvet hash. Jeg forventer ikke, at 20-30 personer holder op med at ryge hash, blot fordi jeg afgiver en urinprøve.

- Ansvaret ligger hos den enkelte, fastslår Hans Enoksen.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt