Naalakkersuisut vil gennemtrawle alle støtteordninger til køb af både

Ordninger er kommet under lup, efter at avisen Sermitsiaq i september bragte en artikel om, at tre fremtrædende politikere havde fået tilskud til at købe fiskefartøjer.
Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug skal undersøge samtlige støtteordninger, der er tilknyttet departementet. Arkivfoto. Foto © : Hans Arne Lyberth Sørensen
06. oktober 2020 06:12

Naalakkersuisut vil undersøge alle de støtteordninger, der findes i Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Det oplyser naalakkersuisoq for fiskeri Jens Immanuelsen (S) i en pressemeddelelse. 

- Jeg står med det politiske ansvar for de gældende støtteordninger indenfor Fiskeri, Fangst og Landbrugsområdet. Det er min opfattelse, at de forskellige ordninger yder relevant erhvervsstøtte, og dermed også er til gavn for rigtig mange borgere i Grønland, siger han.

LÆS OGSÅ Medie: Politikere købte joller med offentligt tilskud

- Jeg håber, at behandling af emnet bliver rettet mod de faktiske støtteordninger og de formål, der fremgår af lovgivningen, frem for en personrettet fokus mod enkelte støttemodtagere, som det har været tilfældet i pressen. 

Ordningen er kommet under lup, efter at avisen Sermitsiaq i september bragte en artikel om, at tre fremtrædende politikere havde fået tilskud til at købe fiskefartøjer.

Tre politikere modtog 800.000 kroner

Det drejer sig om Siumuts Karl-Kristian Kruse, Nikkulaat Jeremiassen og Henrik Fleischer, der tilsammen modtog omkring 800.000 kroner. 

Alle tre politikere har siden slået fast, at de ikke brød loven. Alligevel mente antikorruptionsvagthunden Transparency International Greenland, at sagen bør undersøges. 

LÆS OGSÅ Politikere støtter undersøgelse af tilskud til køb af joller til dem selv

Og det er kun fint, lød det fra de tre politikere. 

Og nu skal samtlige støtteordninger, som departementet råder over, altså gennemtrawles.

-  Støtteordningerne har en række forskellige formål, og bliver derfor også forvaltet efter forskellig lovgivning. Der tages ikke hensyn til, om ansøgere er politisk aktive eller ej. Regler og kriterier gælder for alle, siger Jens Immanuelsen.