Naalakkersuisut på rundrejse i Syd

Naalakkersuisut sender i morgen et rejsehold af sted til Sydgrønland. Med på holdet er Naalakkersuisoq for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked, Jens-Erik Kirkegaard, Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Ligestilling, Nick Nielsen.
19. august 2013 07:26


De besøger under rejsen Narsaq, Alluitsup Paa, Nanortalik, Qaqortoq, og Igaliko og Qassiarsuk. Formålet er at holde borgermøder som en forberedelse til Inatsisartuts Efterårssamling, der indledes den 13. september.

Og det er ifølge Jens-Erik Kirkegaard en samling, der kommer til at stå i de store beslutningers tegn.

- Eksempelvis skal der tages beslutning om ændring af Storskalaloven og en ophævelse af nultolerancen overfor uran-udvinding. Emner, der har fyldt meget i forårets valgkamp og nu skal omsættes i realiteter. Derfor er det vigtigt, at de nu drøftes direkte med befolkningen, understreger han.

Udgangspunktet for borgermøderne i syd er også udnyttelsestilladelsen til London Mining, som er på trapperne, og to andre projekter, som i øjeblikket er i høring, nemlig rubinprojektet i Qeqertarsuatsiaat og projektet omkring de sjældne jordarter ved Kringlerne i Sydgrønland.

Herudover omfatter ugens mødeprogram også ledighedsbekæmpelse, uddannelse og familieområdet.

Første møde med den politiske trio holdes i morgen aften i forsamlingshuset i Narsaq. Onsdag formiddag er der borgermøde i skolen i Allluitsup Paa om formiddagen og onsdag aften er der møde i forsamlingshuset i Nanortalik.

Torsdag aften er afsat til møde i Puilasoq i Qaqortoq og endelig fredag formiddag er der møde i forsamlingshuset i Igaliko og hele møde-turnéen slutter på Café Brattahlid i Qassiarsuk fredag eftermiddag.