Naalakkersuisut medlemmer besøger Sydgrønland: Vi møder borgerne på lige fod

Fire medlemmer af Naalakkersuisut er lige nu i Sydgrønland. På turen skal de rundt til flere forskellige byer, hvor de inviterer borgerne til åbent hus-arrangementer og flere virksomhedsbesøg.
Formand for Naalakkersuisut Múte B. Egede er sammen med tre andre medlemmer lige nu i Sydgrønland. Foto © : Malik Brøns / KNR
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
09. marts 2023 10:18

Borgerne i Grønland skal mødes, der hvor de bor.

Det mener Naalakkersuisut, og derfor er fire af medlemmerne lige nu på en tur rundt i Sydgrønland for at snakke om Naalakkersuisuts arbejde og for at høre, hvad borgerne her går og tænker på.

- Det gode ved denne mødeform er, i modsætning til den traditionelle med én dagsorden, at man er sammen med borgerne på lige fod, siger Múte B. Egede til KNR

Ud over Múte B. Egede er også Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund, Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender, Jess Svane og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel, Vivian Motzfeldt med på turen, som begyndte mandag.

- Nu hvor vi er flere medlemmer af Naalakkersuisut, der rejser sammen, er det muligt have snakke på tværs af ressortministerierne, herunder fiskeri, turisme, landbrug og andre erhverv, siger Múte B. Egede. 

Besøger forskellige byer

I løbet af turen skal de fire Naalakkersuisut medlemmer besøge Narsarsuaq, Nanortalik, Qaqortoq, Narsaq samt Alluitsup Paa.

Medlemmernes program i Sydgrønland

Narsarsuaq: 6. marts, Hotel Narsarsuaq, fra klokken 19.30 til 21.00.

Qaqortoq: 7. marts, Hotel Qaqortoq, fra klokken 16 til 19.

Alluitsup Paa. 8. marts, klubben, fra klokken 9 til 10.30.

Nanortalik: 8. marts, forsamlingshuset, fra klokken 15 til 17.30

Narsaq: 9. marts, forsamlingshuset, fra klokken 15 til 17.30.

 

Kilde: Naalakkersuisut

Her har de inviteret borgerne i de forskellige byer til åbent hus-arrangementer, hvor borgerne kan komme og møde dem. 

Formålet med turen og medlemmernes besøg er ifølge dem at komme ud til borgerne for at skabe en dialog mellem Naalakkersuisut og borgerne.  

- Den vigtigste grund til rejsen er ønsket om at møde borgerne, for at fortælle om vores visioner og arbejde, mens borgerne vil have mulighed for at fortælle om vilkårene i deres hverdag, fortæller Múte B. Egede. 

Udover de åbne hus-arrangementer har medlemmerne af Naalakkersuisut også planlagt flere besøg hos virksomheder på deres tur og et møde med Stine Egede, der er borgmester i Kommune Kujalleq.  

Og ifølge Múte B. Egede er det ikke kun borgerne i Sydgrønland, der kan se frem til et besøg. 

- For Naalakkersuisut er det vigtigt at møde befolkningen i hele landet, og de enkelte medlemmer af Naalakkersuisut prøver at passe rejser ud i landet ind i kalenderen, siger han. 

Naalakkersuisut medlemmernes tur i Sydgrønland slutter den 9. marts i Narsaq.