Naalakkersuisut: Man kan ansøge om indrejse i februar

Det er stadig muligt at rejse ud af Grønland, men man skal ansøge om at rejse tilbage i februar måned.
air greenland
For folk som vil tilbage til Grønland, har Selvstyret lavet en ansøgningsblanket. Det kan findes inde under borgerportalen Sullissivik.gl. Foto © : KNR, Anton Gundersen Lihn
15. januar 2021 15:22

Når alle strandede passagerer i Danmark er hentet hjem, vil Naalakkersuisut lukke for indrejse til landet. Indtil videre vil det gælde hele februar måned.

Det er dog stadig muligt at rejse ud af landet. Men i det helt taget, opfordrer Selvstyret virksomheder, myndigheder og borgere ikke til at rejse ud af landet med henblik på at rejse tilbage i den nærmeste fremtid.

Men hvis man vælger at gøre det alligevel, er der ingen garanti for, at man kan komme hjem igen i februar måned.

For at rejse ind i landet, skal man ansøge om det.

Det skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

- Ønsker man at rejse over Atlanten i perioden fra 1. februar til 28. februar skal man ansøge om indrejse til Grønland - ansøgninger udenfor denne periode bliver ikke behandlet, skriver Selvstyret.

For folk som vil tilbage til Grønland, har Selvstyret lavet en ansøgningsblanket. Det kan findes inde under borgerportalen Sullissivik.gl.

Læs mere her om ansøgningen

I pressemeddelelsen skriver Selvstyret om hvilke ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil rejse til Grønland:

  • Skal man rejse i februar måned, så skal man ansøge om det forinden. Det kan man gøre fra fredag den 15. februar på Sullissivik.gl
  • Det er uddannelsesstedet eller arbejdsgiveren, der skal ansøge for dig – skulle der opstå en situation, der påkræver din tilstedeværelse i Grønland, så kan man ansøge om indrejse som privatperson. Det kunne f.eks. være alvorlig sygdom eller begravelse.
  • Fra 1. februar må testen maksimalt være 72 timer gammel, fremfor de 120 timer, der var gældende tidligere.
  • Det er kun rejseansøgninger til februar måned som behandles
  • Der sagsbehandles ikke i weekenden (hverken i januar måned eller februar)