Foto: Jonas Løvschall-Wedel/KNR

Naalakkersuisut beholder guldæg

Kommunen vil gerne overtage lufthavnen i Nuuk og stå for en forlængelse til 1799 meter. Det kan de dog godt glemme.

Kommuneqarfik Sermersooq vil have en landingsbane på 1799 meter. Hvis Selvstyret ikke vil være med, så er kommunen villig til at overtage lufthavnen og selv finansiere de ekstra meter.

Den løsning er Selvstyret dog ikke interesseret i.

- Kodeordet her er sammenhængende. Vi ønsker en lufttrafik, der er sammenhængende fra Nord til syd, siger naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen.

Læs også Asii og Knud vil forlænge banen

Han forklarer, at Naalakkersuisut ønsker at bevare ejerskabet af lufthavnene for på den måde at have kontrol over landets infrastruktur.

 

Vil beholde guldægget

Herudover så er Nuuk Lufthavn også lidt af et guldæg, som bruges solidarisk til at finansiere nogle landets øvrige lufthavne. Og det æg er han ikke indstillet på at smide ud af kurven.

Kristiansen peger nemlig på, at 60 procent af passagerene, som rejser gennem Kangerlussuaq enten skal til eller kommer fra Nuuk.

- Alene den statistik viser også Nuuk Lufthavns betydning. Så den er med til at betale alle de andre, som er urentable. Derfor betyder det meget, at samfundet stadigvæk og fortsat ejer Nuuk Lufthavn.

Kristiansen peger dog på, at det er nødvendigt at forlænge banen. Han vil dog lade det være op til Inatsisartut at beslutte om forlængelsen skal være til 1199 eller 1799 meter.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt