Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger holdt i går tale i Washington. ArkivfotoFoto: Ane Lone Bagger

Naalakkersuisoq: Udenlandsk forskning skal gavne Grønland

Grønlandske forskere skal involveres mere i amerikansk forskning på grønlandsk jord. Det er forskere i begge lande enige om.

Forskere og politikere fra Grønland, USA og Danmark er i øjeblikket samlet i Washington til et forskningsevent i Washington, hvor samarbejde er i højsædet.

Her holdt Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur og Kirke samt Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger (S), i går en tale, hvor budskabet var, at den forskning, der bliver lavet her i landet, også skal være til nytte for befolkningen i Grønland.

- Mange forskere besøger vores land og er ofte meget langt væk fra samfundet. Vi vil gerne have, at disse aktiviteter bidrager mere til vores samfund, siger Ane Lone Bagger.

- Derfor arbejder vi også på at skabe en international forskningshub i Grønland, som skal fungere som et mødested for forskerne og samfundet. 

Forskningseventet er arrangeret af Wilson Centeret, i samarbejde med Grønlands repræsentation i Washington DC.

- Forskning om Arktis og Grønland er naturligvis vigtig for Grønland. Derfor fokuserede jeg i min tale på, at det er yderst vigtigt, at vi samarbejder med det internationale forskningsmiljø om formidling af forskning og samarbejde. Det nytte vi får, kan være formidling af spændende forskning, der kan inspirere vores unge til at tage en uddannelse og følge i forskernes fodspor, siger Ane-Lone Bagger. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt