Naalakkersuisut har valgt at brugerne må betale regningen for at vedligeholde lufthavne og heliporte, forklarer Karl Frederik Danielsen i en pressemeddelelse.Foto: Ineqarnermut Attaveqarnermullu Naalakkersuisoqarfik

Naalakkersuisoq: Forbrugerne må betale for lufthavne

Forbrugerne må betale regningen, så Mittarfeqarfiit kan få penge til at vedligeholde lufthavne og heliporte, siger Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen efter kritik.

De rejsende må til lommerne og betale for, at landets lufthavne og heliporte kan blive vedligeholdt.

Det har Naalakkersuisut bestemt, skriver naalakkersuisoq for infrastruktur, Karl Frederik Danielsen, i en pressemeddelelse, efter at Air Greenland har kritiseret en ny afgiftsmodel fra Mittarfeqarfiit.

LÆS OGSÅ Air Greenland: Højere afgifter betyder dyrere billetter

- Det er ikke populært at ændre på priser, men det er bydende nødvendigt at foretage reinvesteringer for, at vores infrastruktur ikke skal forfalde, skriver Karl Frederik Danielsen.

Naalakkersuisut altså valgt at lade priserne stige frem for at afsætte penge til det på finansloven.

Lufthavne og heliporte her i landet risikerer i fremtiden at blive lukket af Trafikstyrelsen, hvis ikke Mittarfeqerfiit får flere penge til at vedligeholde dem. Derfor har Naalakkersuisut godkendt, at selskabet hæver afgifterne og indfører en ny struktur for afgifterne.

Problemet er opstået, efter at Mittarfeqarfiit gennem adskillige år ikke har haft økonomi til at investere tilstrækkeligt i vedligeholdelse.

Air Greenland-direktør er ærgerlig over afgiftsmodel

I sidste uge meldte Air Greenland ud, at de højere afgifter forventes at koste selskabet 17 millioner kroner næste år, og derfor bliver det dyrere at flyve.

Det bliver især internt i Grønland om vinteren, at det bliver dyrere at flyve, hvilket direktøren i Air Greenland er utilfreds med:

LÆS OGSÅ Kunder om dyrere flybilletter: Det er dyrt nok i forvejen

- Det, synes vi, er lidt ærgerligt, fordi vi om vinteren har ledig kapacitet på flyene og på hotellerne rundt omkring, så vi vil gerne have flere til at rejse om vinteren, siger Jacob Nitter Sørensen.

KNR forsøger at få et interview med Karl Frederik Danielsen. Vi ville gerne have spurgt, hvorfor man har valgt en afgiftsmodel, hvor priserne stiger mest internt i Grønland om vinteren, og hvordan Naalakkersuisut vil løse det problem, at Mittarfeqarfiit ifølge selskabets regnskab har et vedligeholdelsesefterslæb på omkring én milliard kroner.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt