- Heldigvis har vi tidligt opdaget, at der er personer, som er smittet med corona. Derfor vurderer vi, at situationen er under kontrol lige nu, siger Kirsten L. Fencker.Foto: KNR

Naalakkersuisoq: Derfor er der ikke flere restriktioner

Mange vaccinerede og tidlig indsats gør, at der ikke er flere restriktioner i hovedstaden end at al trafik ud af Nuuk er stoppet.

Selvom der mandag blev konstateret fire nye smittetilfælde med covid-19 i hovedstaden, så er der ikke indført nye restriktioner udover, at alt trafik ud af Nuuk er stoppet.

Det skyldes, at de senest smittede blev opdaget tidligt, og at mange i Nuuk nu er vaccinerede. Det forklarer naalakkersuisoq for sundhed Kirsten L. Fencker (N) til KNR tirsdag.

- Heldigvis har vi tidligt opdaget, at der er personer, som er smittet med corona.

- Derfor vurderer vi, at risikoen for hurtig smittespredning i byen er mindre, og derfor vurderer vi, at situationen er under kontrol lige nu, siger Kirsten L. Fencker.

LÆS OGSÅ Nuuk bliver isoleret i en uge

For mindre end en måned siden lukkede Nuuk ned i fire dage på grund af smittespredning. Barer, restauranter og sportshaller smækkede dørene i, og flyene kom ikke på vingerne.

Politikerne har efter den seneste smittespredning i Nuuk ændret deres plan, så vaccinationsprogrammet er fremrykket og flere borgere hurtigere kan blive færdigvaccineret.

- Der er mange flere vaccinerede nu end for bare 14 dage siden, derfor er den nuværende situation meget anderledes i forhold til situationen dengang, siger naalakkersuisoq for Sundhed Kirsten Fencker.

Der har siden i går, tirsdag, endnu ikke været nogen melding om nye smittetilfælde i hverken Ilulissat eller Nuuk.

Karantænezone ved lufthavn forlænges

Ud over at al udrejse fra byen forbydes, forlænger Epidemikommissionen også karantænezonen ved lufthavnsbyggeriet, fordi myndighederne vurderer, at der stadig er Covid-19 i området.

Karantænezonen betyder, at hele byggepladsen er isoleret. Dem, der arbejder ved lufthavnsbyggeriet, får bragt de nødvendige varer ind i lejren. Det er et krav, at de personer, der leverer varerne, bærer mundbind eller visir og holder minumum to meters afstand til andre.

Samtidig kan dem, der befinder sig inde for karantænezonen, stadig få hjælp og blive testet for corona.

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 63  
Førstegangsvaccinerede 36.921  
Færdigvaccinerede 26.924  
Testede 42.668  
Smittede 150  
Raskmeldte 87  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også grafik på corona.nun.gl:
Antal vaccinerede | Smittetal
 
   Opdateret: 
5. august 2021 kl. 10:45
 

Forebyg smitte mod coronavirus