Foto: Angu Motzfeldt

Naaja vil have klar besked om lomviesituationen i Sydgrønland

Løsgænger i Inatsisartut Naaja Nathanielsen prøver endnu engang at spørge Naalakkersuisut om lomvie-bestanden i Sydgrønland.

Det forhenværende medlem af Inuit Ataqatigiit, er nemlig ikke tilfreds med det svar hun fik på sit paragraf 37 spørgsmål tilbage i januar.

Her argumenterede Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug ifølge Naaja Nathanielsen med, at man ikke kan frede lomvien fordi "så lærer vores børn ikke vores madkultur at kende".

Men i uddybningen til det nye paragraf 37 spørgsmål skriver Naaja Nathanielsen som modargument, at hvis lomvien udryddes, så lærer de kommende generationer heller ikke lomvien at kende.

Læs også Fuglefjeld i Sydgrønland helt forladt

Det nye spørgsmål kommer efter, at den lokale jagtbetjent i Sydgrønland har konstateret, at Tupersuartuut-delkolonien er i kraftig tilbagegang.

Ifølge Naaja Nathanielsen bekræfter det de værste anelser.

- Jeg spekulerer på, hvor længe Naalakkersuisut kan benægte fakta, alene fordi det ikke passer ind i de politiske ambitioner og den grundlæggende modstand overfor kvoteringer og reguleringer, skriver Naaja Nathanielsen som begrundelse i spørgsmålet.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt