Nøleri ender med fyringer

Siden De Grønlandske Huse i Danmark tilbage i maj måned fik afslag på deres ansøgning til satspuljemidlerne har det været usikkert om husenes projekter til gavn for de socialt udsatte grønlændere i Danmark kan køres videre til næste år.
Skrevet af Mads Ullerup
07. november 2012 13:11

I sidste uge lovede den danske Socialminister dog, at pengene vil blive frigivet.

Men den sene udmelding har allerede haft konsekvenser fordi man ganske enkelt ikke har vidst om man har været købt eller solgt i forhold til næste års planlægning.

- For os i Aalborg har de direkte konsekvenser været, at vi har måttet afskedige vores grønlandske socialrådgiver, og at vi samtidig har opsagt lokalerne i vores værested ved udgangen af året, siger lederen af Det Grønlandske Hus i Aalborg, Jan Thrysøe.

Jan Thrysøe er frustreret over, at De Grønlandske Huse ikke har fået en afklaring omkring næste års bevilling før nu.

Og selvom Socialminister Karen Hækkerup i sidste uge lovede IA's Sara Olsvig at pengene var frigivet, så kræver det stadig, at De Grønlandske Huse selv ansøger om at få del i pengene.

Men i dag med under to måneder tilbage af 2012 havde lederen af Det Grønlandske Hus i Aalborg, Jan Thrysøe, endnu ikke modtaget den ansøgningsblanket, der skal bruges til at søge næste års midler.

I fredags blev man i det danske Folketing desuden enige om at afsætte ekstra 13,4 millioner kroner fra 2013 til 2016 til gavn for de socialt udsatte grønlændere i Danmark.