Nødhjælp fra Grønland

100.000 har Kalaallit Røde Korsiats Nuuk-afdeling netop sendt af sted til hjælp i det tørkeramte Afrika. Fra Danmark lød det seneste tal for Røde Kors-indsamlingen i går på 1 million kroner, så Grønland er vanen tro godt med, når det gælder støtte til nødlidende i andre dele af verden.
Skrevet af Mads Fisker
20. juli 2011 08:33

Men støtten fra danskerne er takket være en enkelt giver på ganske forbløffende vis nu næsten fordoblet. En tøjcontainer nær Jyderup rummede nemlig højest overraskende en hel masse kontanter, da den i går blev tømt. Blandt de kasserede beklædningsdele lå der således en lille million kroner og et brev, hvori det fremgik, at pengene var en donation til Røde Kors.

Hos Dansk Røde Kors vækker de mange dejlige penge glæde, omend man er en smule forbløffet over metoden.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende, men er utroligt taknemmelige for donationen. At donere knap en million kroner til os viser en kæmpe tillid, som vi kun kan være beærede over, siger generalsekretær Anders Ladekarl til Ritzau.

Kalaallit Røde korsiat meddeler, at hvis du ønsker at bidrage med et beløb kan du  sætte penge ind på giro 423 42 00 eller bank 9541 – 4234200. Der er også mulighed for at aflevere penge i genbrugsbutikken eller Kalaallit Røde korsiat’s Nuuk afdeling.