Nævningeting i Weinstein-sag vil se bevismateriale igen

Domstol afventer nævningenes afgørelse i Weinstein-sag. Nævninger har bedt om at se bevismateriale igen.
Harvey Weinstein har erklæret sig uskyldig i anklagerne, mens anklageren Joan Illuzzi har bedt om en skyldig dom - hvilket kan føre til en fængselsstraf på livstid. Foto © : Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
19. februar 2020 08:51

De 12 medlemmer af nævningetinget i sagen mod filmproducenten Harvey Weinstein har bedt om at få lov at se dele af bevismaterialet igen, mens de sidder og voterer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Harvey Weinstein er på anklagebænken for et seksuelt overgreb på sin produktionsassistent Mimi Haleyi i 2006 og en voldtægt af skuespilleren Jessica Mann i 2013.

Nævninge voterer

Sagen er den første mod Harvey Weinstein, siden over 80 kvinder har anklaget ham for begå voldtægt eller seksuelle overgreb mod dem.

De 12 nævninger - syv mænd og fem kvinder - begyndte tirsdag at votere i de to sager.

Nævningene havde ikke været i gang i en time, før de bad om at få præciseret deres instruktioner fra dommeren i sagen. Det fik de.

Senere tirsdag eftermiddag lokal tid bad de om at få lov at se dele af bevismaterialet igen. Det har nævningetinget fået.

Weinstein erklærer sig uskyldig

Mens Harvey Weinstein har erklæret sig uskyldig i anklagerne, har anklageren Joan Illuzzi bedt om en skyldig dom - hvilket kan føre til en fængselsstraf på livstid.

Nævningene skal blive enige, før der falder dom. Bliver nævningene ikke enige, skal sagen gå om.

Mere end 80 kvinder har i medier anklaget Harvey Weinstein for at have begået seksuelle overgreb eller voldtægter mod dem.

/ritzau/Reuters