1850 nye boliger skal blive klar over de næste seks år, siger borgmester i Charlotte Ludvigsen (IA).Foto: KNR

Næste års penge er fordelt i Kommuneqarfik Sermersooq

Flere boliger i hele kommunen, fritidsaktiviteter og støtte til sårbare familier er noget af det, som tre ud af fire partier er blevet enige om at styrke næste år i landets største kommune.

Partierne Inuit Ataqatigiit, Demokratit og Samarbejdspartiet er nu enige om, hvordan pengene i Kommuneqarfik Sermersooq skal fordeles i 2021.

Retten til en bolig står højt prioriteret i budgetforliget. Over de næste seks år har Kommuneqarfik Sermersooq ambitioner om at bygge mindst 1850 boliger i hele kommunen.

Boliger til unge, familier, ældre og de hjemløse står øverst på listen.

LÆS OGSÅ Budgettet er lagt for næste år i Kommuneqarfik Sermersooq

- Det er vigtigt, at familierne har deres eget hjem. Derfor har vi prioriteret, at der skal stå 1850 nye boliger færdige over de næste seks år, siger borgmester i Charlotte Ludvigsen (IA).

Også andre steder i kommunen skal der bygges boliger: Ifølge borgmesteren skal der bygges 15 boliger om året i Paamiut og Tasiilaq over de næste 10 år.

Mountainbikebane og materialegård

En ny skilift, snescooterbaner, mountainbikebaner og stier er der også sat penge af til i Nuuks bagland.

Skatteprocenten er uændret, og det forventede overskud for 2021 er på 60 millioner kroner. Men spares - det skal der alligevel, mener borgmesteren. Det skal gøres ved, at medarbejderne rejser mindre og:

- Der skal spares ved at justere administrativt. Og fordi vi har besat stillinger, som før var svære at besætte, får vi færre udgifter til eksterne konsulenter, siger Charlotte Ludvigsen.

Der skal arbejdes på en plan til 70 millioner kroner over de næste ni år. Planen skal være med til at udvikle kommunens bygder.

Derudover skal der ifølge borgmesteren bygges en brandstation, en materielgård og et ungecenter i Tasiilaq. Kommunen vil næste år budgettere med et driftsforbrug på to milliarder kroner og et anlægsbudget på 300 millioner kroner.

Siumut har for andet år i træk valgt ikke at deltage i forliget. Det skyldes ifølge gruppeformanden hos Siumut i kommunalbestyrelsen, Peter Davidsen, at partiet ikke har været tilfredse med arbejdsprocessen op til budgetforliget.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt