Foto: Douglas Sprott/Flickr Creative Commons

Myndigheder godkender nyt stort inuit-luftfartsselskab

De canadiske inuit har netop fået deres eget store nye luftfartsselskab, Canadian North.

Rettet den. 25. juni 2019: Tidligere fremgik det, at det ene selskab, der indgår i fusionen, hedder Inuit Air. Selskabet hedder dog First Air. Vi beklager fejlen.

Makivik Korporationen fra Nunavik og Inuvialuit korporationen fra det vestlige Arktis har nu modtaget den længe ventede godkendelse fra den canadiske regering til at oprette et nyt Inuit ejet luftfartsselskab.

Den milesten er en sejr for inuit og andre beboere i de arktiske egne, som i mange år har samarbejdet om at udarbejde en realistisk og solid plan for det nye luftfartsselskab.

Det er to eksisterende luftfartsselskaber som nu slutter sig sammen. First Air er allerede ejet af Inuit igennem Makivik og dækker Nunavik, Nunavut og dele af Nordvest territoriet.

LÆS OGSÅ Canadiske flyselskaber slår sig sammen

Det andet luftfartsselskab, Canadian North, er ejet af Inuvialuit korporationen. Det flyver til Nordvest territoriet, Nunavut og Canadas hovedstad, Ottawa.

Det nye luftfartsselskab vil blive kaldet Canadian North og vil dække de fleste inuitområder i Canada. Det vil dermed ikke blot betyde en bedre service for alle Inuit, men vil også have en stor betydning for den økonomiske udvikling i de arktisk egne, udtaler Duane Smith, direktør for Inuvialuit korporationen.

Charlie Watt, præsident for Makivik, udtaler ved bekendtgørelsen, at dette er hvad vi har lovet Inuit, nemlig at oprette et luftfartsselskab, der ejes af Inuit og som vil give en langt bedre service til alle områder i Inuit Nunangat.

- Dette er virkelig gode nyheder for Inuit og for vort udvidede samarbejde, siger Charlie Watt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt