Myggen er verdens farligste dyr

Det kan være en rigtig god idé at få klasket de myg, der forsøger at få sig et måltid på din arm. Myggene er nemlig verdens farligste dyr, når det kommer til at slå mennesker ihjel.
Foto © : Kristine Sowl/Flickr
13. august 2018 07:40

Omkring 725.000 mennesker bliver hvert år slået ihjel af myg, det skriver netbloggen, Gatesnotes, der har tal fra blandt andet WHO.

Det er langt mere end verdens næstfarligste dyr - mennesket, der slår 475.000 mennesker ihjel om året. Til sammenligning slår ulve kun ti mennesker ihjel om året.

Men det er ikke generelt myg, der er farlige. Det er mere specifikt malariamyggen, fortæller Josephine Nymand, der er biolog ved Naturinstituttet.

LÆS OGSÅ Myg vil trives i det vådere og varmere Arktis

- Det er ikke fordi myggen i sig selv er farlig, men derimod de sygdomme den kan overføre til mennesker og andre dyr, siger hun.

Her i landet er der dog ingen grund til at være nervøs.

- Så vidt vi ved er der ikke nogen af vores relativt få stikmygarter heroppe, der har nogle sygdomme, der kan spredes på den måde, siger Josephine Nymand.

LÆS OGSÅ Det bliver en summende sommer

Myg er der dog nok af i fjeldet i år, selvom sommeren både har været god og dårlig for myggene, forklarer Josphine Nymand.

- Der skal være noget vand for at de kan udvikles, og det har der jo været så rigeligt af denne sommer, men vandet de ligger i skal have en hvis temperatur, for at de kan udvikle sig. Så nogen steder er det nok gået begge veje, siger hun.