Musikalsk affaldsindsamling

Musikskolen i Sisimiut har fået en god idé, der kombinerer god musik med noget så håndgribeligt som affaldssortering.
Skrevet af Karsten Sommer
14. februar 2012 05:55

Den anden fredag i hver måned inviteres byens borgere til en lille koncert med musikskolens elever i byens kulturhus Taseralik i tidsrummet fra klokken 16 til 18.

Samtidig kan borgerne medbringe diverse elektronikaffald, gamle computere, brugte batterier og andet miljøfarligt affald, som kan afleveres ved Taseralik. Kommunens tekniske afdeling sørger så for at skaffe affaldet væk på en forsvarlig måde.

- Der er temmelig langt til Dumpen her i Sisimiut, så vores initiativ skal gøre det nemmere for folk uden bil at komme af med elektronikaffaldet, siger musikskolens leder Jacob Froberg til radioavisen.

Og erfaringerne indtil nu har været gode.

- Folk synes det er hyggeligt at komme forbi til lidt musik, og så samtidig få ryddet op i det miljøfarlige affald, siger Jacob Froberg, der håber at arrangementet den anden fredag i hver måned kan udvides, så musikken fortsætter om aftenen.

- Der er behov for, at vi alle bliver mere bevidste om det miljøskadelige affald, så hvis musikken kan hjælpe til med det, er det dejligt, siger musikskolelederen.

Næste chance for at komme af med det farlige affald er fredag den 9.marts.