Mulig brand er skyld i strømafbrydelser i Sydgrønland

Tusass meddeler, at store dele af Sydgrønland står uden forbindelse på grund af en mulig brand på et telesite.
En mulig brand på en radiokædestation kan påvirke telekommunikationen i store dele af Sydgrønland. Foto © : Tele-Post
27. januar 2023 12:34

En brandalarm er aktiviteret på en radiokædestationen TREF på Sermersooq-fjeldet lidt nord for Nanortalik.

Og det medfører, at borgerne ikke har forbindelse til radio, tv, internet, mobiltelefoni, mobildata og VHF bliver afbrudt.

- Mobilforbindelse i syd kan være påvirket heraf og i forringet kvalitet, står der på Tusass' driftsinformation.

De påvirkede områder er Nanortalik, Aappilattoq, Narsarmijit, Tasiusaq og Prins Christian Sund.

Mød fysisk op ved akutte henvendelser

Skal du akut have fat i sundhedsvæsenet i Nanortalik, Aappilattoq, Narsaq Kujalleq, Tasiusaq og Prins Christian Sund, skal du selv møde op på sundhedscenteret. Det kan nemlig være svært at komme igennem på telefon, når strømmen går.

Grønlands Politi oplyser på Facebook, at borgerne i Nanortalik kan kontakte politiet ved at møde fysisk op på den lokale politistation. Det er også muligt at kontakte dem via satellittelefon.

-  Da det ikke vil være muligt at ringe til politiet fra en almindelig telefon, kan de berørte borgere i stedet bruge satellittelefon til at kontakte vagtcentralen på +299 70 14 48, hvis man har brug for politiet. 

Et teknisk team arbejder på igen at etablere forbindelsen - lige nu kan de dog ikke komme op til radiokædestationen, der ligger i omkring 900 meters højde, på grund af vind og vejr.

Tusass vil senest komme med en ny udmelding i morgen, lørdag, på deres driftsside, meddeler kommunikationschef ved Tusass, Julie Rademacher, til KNR.