Jacob Aqissiaq Møller og hans tre venner tog turen til Washington i september og har opnået gode resultater i turneringer.Foto: Jacob Aqissiaq Møller / Twitch

Mor til Jacob Aqissiaq Møller: - Jeg er selvfølgelig helt vildt stolt

Jacob Aqissiaq Møller har netop spillet sig til en niendeplads ud af 23 hold i en finalekamp mod verdens bedste Fortnite-spillere.

- Jeg er selvfølgelig helt vildt stolt! Jeg er rigtig stolt over, at han og hans kammerater har klaret sig så godt, og de har været oppe mod de allerbedste amerikanske spillere. 

Det siger Lone Nukaaraq Møller, der er mor til Jacob Aqissiaq Møller på 19 år fra Nuuk.

Han har netop spillet sig til en niendeplads ud af 23 hold i en finalekamp mod verdens bedste Fortnite-spillere. Turneringen FNCS blev spillet i Nordamerika, og 24 ud af 100 hold gik videre til finalen.

Med niendepladsen fulgte knap 81.000 kroner i præmiepenge til Jacob Aqissiaq Møllers hold.

- Det er ikke noget, han har gjort alene, der er et team bag og de har haft en plan, der har virket. Det er jeg simpelthen så stolt af, siger hans mor, Lone Nukaaraq Møller.

Støt børnene i computerspil

For hendes søns præstation har ikke været muligt uden den samlede indsats, som Jacobs venner har været med til at levere. Sammen med tre venner fra Nuuk er han nemlig rejst til Washington for at bo og spille. To af dem spiller, de to andre hjælper til med teknikken. 

Lone Nukaaraq Møller opfordrer andre forældre til at støtte deres børn i at spille computerspil som Fortnite i stedet for at forsøge at tale dem fra at bruge timer på værelset foran computerskærmen.

LÆS OGSÅ Niendeplads til grønlandsk Fortnite-spiller

- Det er jo vigtigt, at vi som voksne forsøger at sætte os ind i den digitale verden, som de unge lever i. Det er jo en helt anden verden, end den vi andre er vokset op i, siger hun. 

For hende har det også været vigtigt ind i mellem at få gennet sønnen ud af værelset. 

- Det har været utrolig vigtigt at sætte begrænsninger og ikke mindst krav. For Jacob har det været at sætte begrænsninger på spilletid, da han var yngre og samtidig få ham til at dyrke sport og fokusere på sin uddannelse, siger hun. 

Hurtigt internet i Washington

Jacob Aqissiaq Møller og hans tre venner tog turen til Washington i september og har opnået gode resultater i turneringer.

Grunden til, at de fire unge drenge er flyttet til Washington, er ret simpel. Internetforbindelsen er bedre og mere stabil, end hvad man kan få tilbudt her i landet med hensyn til at spille på nettet. 

Når man konkurrerer på et højt plan, er det for E-sportsudøvere meget vigtigt at fastholde et stabilt og hurtigt internet. Et milisekund kan betyde sejr eller nederlag. Det kan betyde glæde eller frustration. 

LÆS OGSÅ Drenge fra Nuuk har succes med Fortnite i USA

Fortnite er et computerspil, hvor 100 spillere bliver kastet ned på en ø med våben og andre materialer. Her skal så kæmpes mod hinanden, hvor den sidste overlevende har vundet spillet.

Jacobs ven Marcus Steenholdt deltog også i turneringen på et andet hold, men holdet kvalificerede sig ikke til søndagens finale. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt