Selv om både politi, brandvæsen og Arktisk Kommando har ledt efter 35-årige Peerstat Isaksen fra Qaqortoq, er hun ikke blevet fundet. På billedet her flyver Arktisk Kommandos helikopter over Storsøen.Foto: Connie Fontain / KNR

Mor om forsvundet datter: Jeg håber virkelig, hun bliver fundet

Peerstaat Isaksen fra Qaqortoq blev sidst set den 22. november. Hendes mor, Judithe Isaksen, håber det lykkes at finde datteren.

35-årige Peerstaat Isaksen fra Qaqortoq er ikke blevet set siden den 22. november.

Politi, brandvæsen og Arktisk Kommando har ledt efter hende. Frivillige har ledt efter hende. Men eftersøgningen har ikke givet noget resultat.

Peerstaat Isaksen skulle have holdt jul hos sin mor og søster i Narsaq. Det fortæller Judithe Isaksen, der er mor til 35-årige Peerstaat.  

- Det gør meget ondt, for vi skulle have holdt jul sammen efter mange år uden at have holdt jul sammen, siger Judithe Isaksen til Qanorooq. 

Peerstaat Isaksen, der har været forsvundet siden 22. november, er fortsat ikke fundet. Foto: Grønlands Politi

Hun så sidst sin datter for fire måneder siden. Judithe Isaksen har stadig et håb om, at hun bliver fundet.

- Jeg håber virkelig, at hun bliver fundet. Jeg ønsker inderligt, at hendes lig kunne blive fundet, hvis hun har været ude for et uheld.

Peerstaat Isaksen blev sidst set den 22. november udenfor Kommune Kujalleqs kontor og igen om aftenen nær Brugseneeraq. Det mener politiet i Qaqortoq. 

Usande facebook-opslag

I eftersøgningsperioden blev der flere gange delt opslag på Facebook om, at Peerstaat Isaksen var fundet i god behold. 

Det fik 16. december fungerende politichef i Qaqortoq, Kunuk Jakobsen, til at sige sådan her til Qanorooq:

- Vi vil opfordre til og kræve, at folk ikke spreder usandheder, når de ved, det er usandt. Fordi Peerstaat til dato ikke er fundet, og hun har selvfølgelig familie, bekendte og kammerater, som der selvfølgelig også skal tages hensyn til, sagde han.

LÆS OGSÅ Politiet i Qaqortoq om Peerstaat Isaksen: Efterforskningen fortsætter

Og det samme ønsker Judithe Isaksen. 

- Det er virkelig ubehageligt, at folk spreder rygter, og det er virkelig forskrækkende og smertende for mig som mor, siger hun.

Om datterens forsvinden siger Judithe Isaksen:

- Det er ikke til at tænke på, hvad der kan være sket. Nogle gange tænker jeg, at hun er blevet kidnappet, at hun er faldet i vandet og sådan nogle ting.

Hvis du har relevante oplysninger om Peerstaat Isaksens færden eller sagen, bedes du rette henvendelse til politiet. Det kan man gøre ved at ringe til Grønlands Politi på 70 14 48.
 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl