Foto: KNR 2015

Mittarfeqarfiit varsler flyforsinkelser i Nuuk

Det udstyr, som hjælper flyene med at navigere, når sigtbarheden er dårlig omkring Nuuk Lufthavn, er ude af drift pga. store mængder is.

Det kan betyde flere aflysninger, returflyvninger eller længere flyvetid i vejr med lav sigtbarhed og lav skyhøjde, oplyser lufthavnschef Jimmy Gudmandsen i en pressemeddelelse.

Isbelægningen omkring den såkaldte localizer betyder, at flyene er nødt til at foretage indflyvninger via Cookøerne ved forringet sigt og lav skyhøjde.

Isen, der forstyrrer det tekniske udstyr, kommer fra Malenesøen ved foden af Lille Malene, hvor søvandet løber under isen ned mod lufthavnens landingsbane.

- Der er opbygget et stort og tykt islag, der forstyrrer localizerens signaler. Isen er mange steder op til to meter tyk.

- Isbelægningen vokser fortsat på grund af løbende vand under den, som gradvist fryser. Det er før set, at vi har isbelægning i området, men det er første gang isen, bliver ved med at bygge sig op, forklarer Jimmy Gudmandsen.

Mittarfeqarfiit har været i dialog med kommunen om at ændre vandafledningen fra Malenesøen til sommer, da der med nuværende vandafledning uheldigvis sker en opbygning af is foran antennerne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt