BIRNA-SAGEN Mistænkt får forlænget fængsling igen

Den grønlandske mand, der er mistænkt i Birna-sagen, har fået forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere to uger i byretten i Reykjavik, bekræfter Reykjavik Politi.
16. februar 2017 12:04

Dermed er det anden gang, at den mistænkte mand får forlænget sin varetægtsfængsling.

Mandens forsvarer gjorde det klart ved torsdagens retsmøde, at beslutningen vil blive anket til højesteret. Advokaten og den mistænkte ankede også ved sidste forlængelse af varetægtsfængsling, men Højesteret kom frem til samme beslutning som byretten i Reykjavik.

Manden er mistænkt i sagen om drabet på den 20-årige Birna Brjánsdóttir i Reykjavik.

Han blev anholdt den 18. januar ombord på trawleren Polar Nanoq, der er delvist ejet af selskabet Polar Seafood, sammen med en anden grønlandsk mand. Begge blev dagen efter varetægtsfængslet i 14 dage.

LÆS OGSÅ Birna Brjánsdóttirs far: Grønlænderne er vores venner

I mellemtiden er den ene af de to besætningsmedlemmer blevet løsladt. Han er dog stadig sigtet i sagen, da politiet mistænker, at han ved mere om Birnas forsvinden, end han har fortalt.

Den anden af de to har siddet fængslet i en måned, og torsdag afgjorde retten i Reykjavik, at han fortsat skal sidde fængslet.

KNR har været i kontakt med forsvareren til den fængslede mand. Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt hans klient erkender sig skyldig eller uskyldig.

LÆS OGSÅ En person bliver løsladt i Birna-sag