MIO lancerer en gratis app om børns rettigheder

Børnerettighedsorganisationen MIO har lanceret en gratis app om børns rettigheder.
Skrevet af Mads Lynge
04. april 2014 12:28

App'en skal gøre det nemt og sjovt for børn at lære om deres rettigheder via iPad og smartphones. Det skriver MIO i en pressemeddelelse.

Det ny initiativ glæder børnetalskvinde Aaja Chemnitz Larsen:

- Vi fik idéen til at lave en app om børns rettigheder i forbindelse med, at flere kommuner har givet iPads til brug i folkeskole og børnehaver. Der findes desværre ikke mange app's på grønlandsk, og derfor synes vi, at det var oplagt at lave en app om børns rettigheder, som kan bruges blandt andet i undervisning, for eksempel i faget personlig udvikling, skriver børnetalskvinde Aaja Chemnitz Larsen.

App'en findes både i en grønlandsk og en dansk version og indeholder blandt andet information om FN's Børnekonvention i en børnevenlig udgave og informationer om, hvor børn kan søge hjælp både lokalt og landsdækkende, hvis deres rettigheder bliver krænket, eller de har brug for hjælp. Der er for eksempel oplysinger om, hvordan børn kan kontakte MIO's sms-rådgivning 1899.

MIO har sendt brev ud til skolerne og opfordret dem til at hjælpe eleverne med at få app'en downloadet og til at bruge den aktivt i undervisningen.