Minister vil bruge traditionel viden i undersøgelser

Den nye undersøgelse om de forsvundne inuit- og indianerkvinder bliver helt anderledes end de hidtidige undersøgelser, fortæller Canadas nye minister for oprindelige folks anliggender.
Foto © : Scott Lough/Flickr Creative Commons
29. februar 2016 10:05

Der er blevet talt og skrevet meget om den nye nationale undersøgelse af forsvundne og myrdede oprindelige folks kvinder, som mange længe har ventet på.

Den nye minister for Oprindelige Folk, Carolyn Bennett, har indledt efterforskningen, ved at mødes med kvindernes familier, for at finde ud af hvordan de gerne vil have at undersøgelsen finder sted.

Det er et meget ømfindtligt emne for familiemedlemmerne at tale om ens datter, søster eller mor, som måske blev voldtaget eller myrdet før de forsvandt. Det vækker følelser som er meget tunge og ikke lette at genopleve. Så Carolyn Bennett møder dem personligt, for på den måde at respektere kvinderne og familierne.

KNR spurgte Carolyn Bennett hvad den næste fase i undersøgelserne er.  Det var noget overraskende, men også meget positive svar, at næste skridt for hende var at se hvordan traditionel viden kan benyttes i undersøgelserne, også om hvordan oprindelige folks traditionelle justitssystem kan anvendes i denne sag.

Så nu vil ministeren introducere ny, eller måske snarere ældgammel, traditionel viden og justitssystemer.

Det bliver en undersøgelse der vil blive fuldt med spænding af mange, både oprindelige folk og andre canadiere.