Minik Dahl Høegh scorede 12 mål i den afgørende semifinale for sin svenske klub AMO HK.Foto: Ajax København

Minik Dahl har succes i svensk håndbold

Den lille klub AMO HK fra en lille by med under 900 indbyggere overrasker i den svenske pokalturnering med en grønlandsk målmaskine.

Den 36-årige målmaskine, Minik Dahl Høegh, har fået forlænget sin kontrakt med den svenske klub AMO HK til udgangen af næste sæson.

Klubben har også god grund til at glæde sig over sin grønlandske spiller, der kom til klubben efter sommerferien.

AMO HK, der spiller i den næstbedste række, har overrasket i pokalturneringen og har så sent som onsdag aften vundet over sidste års pokalfinallist Skövde i kvartfinalen med 40-39.

- Jeg har spillet godt i vores to seneste kampe mod Skövde. Jeg scorede 10 mål i forrige kamp og scorede 12 mål onsdag aften, fortæller Minik Dahl Høegh.

Ingen plads til pustepauser

Kampens slutcifre med 79 mål i alt viser, at der var tryk på i samtlige minutter uden plads til pustepauser.

- Jeg var nærmest taknemmelig for mine to minutters udvisning i kampen, griner Minik Dahl Høegh.

- Vores modstandere er store, stærke og hurtige med god kondition. Jeg kom ned på knæ, da dommeren fløjtede kampen af. Min krop var totalt tømt for energi, fortæller Minik Dahl Høegh.

Nu venter to hårde kampe i semifinalen i december, og der er endnu ikke trukket lod om, hvem der skal spille mod hvem.

Men uanset udfaldet af pokalturneringen, så er AMO HK godt tilfreds med Minik Dahl Høeghs indsats som målmaskine. AMO HK meddeler i dag, at kontrakten er forlænget til 2023.

Har nået målet

Både klub og Minik Dahl Høegh er tilfredse klubbens nuværende situation som førerhold i den næstbedste række som semifinalist i pokalturneringen.

- Vi har opnået vores mål. Og vi bliver underdogs i semifinalen, og vi plejer at spille godt mod ligahold. Så vi glæder os til semifinalen, siger Minik Dahl Høegh.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl