12 millioner kubikmeter slam slap ud af den kollapsede dæmning og dræbte 270 mennesker.Foto: Ibama from Brasil [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]

Mineselskab skjulte fejl i dæmning: Kollaps kostede 270 livet

270 mennesker blev dræbt eller er savnet efter en dæmning kollapsede i Minas Gerais i Brasilien.

Da en dæmning i januar kollapsede i delstaten Minas Gerais i Brasilien slap den 12 millioner kubikmeter slam ud på et område på 290 hektar. 270 mennesker døde eller er ikke blevet set siden.

Forud for ulykken tilbageholdt selskabet Vale, der drev dæmningen, faresignaler for myndighederne. Det har Mineralstyrelsen i Brasilien, ANM, konkluderet i en rapport, der er lagt frem tirsdag.

- Hvis ANM havde fået korrekte informationer, kunne styrelsen have laver forbyggende foranstaltninger og tvunget selskabet (Vale) til at skride til handling og undgå denne katastrofe, skriver ANM i en udtalelse.

Vale er allerede blevet idømt at betale 19 milliarder kroner i erstatninger. Men ANM's nye oplysninger vil nu blive sendt til en anklager, der skal undersøge, om yderligere krav skal rejses, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Rapporten fra ANM kommer på fireårsdagen for et andet kollaps af en dæmning drevet af Vale. Dengang døde 19 mennesker, da en dæmning et andet sted i Minas Gerais, lækkede giftigt spildevand ned i et dalområde og ud i Atlanterhavet.

/ritzau/AFP

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt