Nuugaatsiaq Mindehøjtidelighed i Uummannaq

Fredag var der mindehøjtidelighed i Uummannaq for de omkomne efter flodbølge-katastrofen i Nuugaatsiaq. Det gav ro i sindet for Maj-Brit Therkelsen, søster til den omkomne kvinde.
Maj-Brit Therkelsen
Fredag var der mindehøjtidelighed for ofrene for flodbølgen i Nuugaatsiaq. Foto © : Maj-Brit Therkelsen
08. juli 2017 18:24

Fredag var der mindehøjtidelighed i Uummannaq for de fire omkomne efter flodbølge-katastrofen i Nuugaatsiaq.

Det var en følelsesrig begivenhed for Maj-Brit Therkelsen, søster til den omkomne kvinde.

Udover sorgen over tabet af sin søster og dennes familie, er Maj-Brit Therkelsen taknemmelig for at have fået muligheden for at deltage i mindehøjetideligheden.

- For mig gav det ro i sindet, også selv om det der skete, har gjort ondt. Men at kunne deltage i mindehøjtideligheden gav mig ro i sindet, siger Maj-Brit en, der mistede sin søster og dennes familie, da flodbølgen ramte Nuugaatsiaq den 17. juni.

Selv var hun i Danmark, da nyheden nåede frem. Her er hun ved at uddanne sig til klejnsmed.

Overrasket

Maj-Brit Therkelsen havde ellers gjort op med sig selv, at hun nok ikke kunne deltage i højtideligheden i Uummannaq. Dels var det midt i eksamenstiden, dels havde hun ikke råd til den kostbare rejse.

Men så blev hun kontaktet af sin praktikvejleder der ringede og fortalte at Lions Club ville donere 15.000 kroner, så Maj-Brit og hendes tre-årig datter kunne rejse til Uummannaq.
- Jeg havde overhovedet ikke regnet med at kunne komme afsted. Jeg blev meget overrasket over at kunne få den mulighed, så overrasket at jeg var nødt til at gentage: Er det muligt?, siger Maj-Brit Therkelsen.