Naalakkersuisoq for Børn, Unge og Familier, Mimi Karlsen (IA)

Mimi Karlsen: Multihandicappede kan ikke flyttes andre steder hen

Moderen til den unge multihandicappede, som i starten af september fødte, siger, at hendes datter ikke skal tilbage til Ivaaraq. Men ifølge Naalakkersuisoq Mimi Karlsen (IA) er det ikke muligt.

Efter den unge multihandicappede kvinde pludseligt fødte et barn i starten af denne måned, forlangte moderen til den unge kvinde ellers, at hendes datter ikke skal vende tilbage til Ivaaraq.

Men på trods af kravet er den unge kvinde sendt tilbage til Ivaaraq. 

- De fortalte mig, at der ikke har været andre muligheder, og at de derfor har besluttet at sende hende tilbage til institutionen. De, altså myndighederne, forklarede også, at hun ikke kan flyttes til den gule afdeling på Ivaaraq, da det krævede, at man forud for en eventuel flytning først må forberede sig. Jeg ved ikke, hvilke forberedelser de taler om. 

- Der er ingen, der respekterer mine ønsker. Det er samme personale og samme ledelse, der blot fortsætter med at arbejde for min datter, fortæller den meget skuffede og vrede mor til den unge kvinde, siger Maibritt Lothsen overfor KNR.

Da Maibritt Lothsen erfarede, at der ikke er alternative muligheder her i landet, har hun ellers forlangt, at datteren i det mindste bliver flyttet til Ivaaraqs gule afdeling.

I den gule afdeling bliver de multihandicappede passet og plejet på døgndrift, og overvågningen af beboerne er større end i den blå afdeling. Men det lykkedes ikke for moderen til den unge kvinde at komme igennem med sine ønsker og krav.

Personalet er specialiseret 

Naalakkersuisoq for Børn, Unge og Familier, Mimi Karlsen fra Inuit Ataqatigiit, understreger, at hun ikke kan udtale sig om enkelte personer og sager, men samtidigt forklarer hun, at såfremt beboere på døgninstitutionerne for de handicappede skal flyttes fra deres opholdssted, så kræver det meget stor forberedelse forud for flytningen.

- Vi taler om en meget stort problemstilling. Hvis de multihandicappede er blevet passet og plejet på bestemte bosteder i flere årrækker, så har personalet også specialiseret sig i at passe og pleje den enkelte beboer. De har indhøstet store erfaringer, ligesom de har været igennem kompetencegivende kurser for netop at kunne yde optimal pasning og pleje. Så hvis én enkelt beboer skal flytte, så må det personale, som passer og plejer vedkommende, også flytte med, siger Naalakkersuisoq for Børn, Unge og Familier, Mimi Karlsen (IA) overfor KNR.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl