- Tak til alle lykønskninger i anledning af min fødselsdag. Uheldigvis fik jeg konstateret corona, og vi derfor går i isolation til 31. januar, skrev Mimi Karlsen på Facebook i går.Foto: KNR

Mimi Karlsen har også fået corona

Mimi Karlsen vikarierer som naalakkersuisoq for sundhed sammen med Pele Broberg. Han har også haft corona.

Endnu en naalakkersuisoq er gået i isolation efter en positiv coronatest. Denne gang er det Mimi Karlsen (IA), der er vikariende naalakkersuisoq for sundhed.

- Tak til alle lykønskninger i anledning af min fødselsdag. Uheldigvis fik jeg konstateret corona, og vi derfor går i isolation til 31. januar, skrev hun på Facebook i går.

 

Mimi Karlsen deler naalakkersuisoq for sundhed-tjansen med Pele Broberg (Naleraq). Og han har også haft en positiv coronatest for ganske kort tid siden.

- Lige efter jeg overtog sundhedsområdet, blev jeg ramt af corona. Jeg har også været sygemeldt. Forstået på den måde at jeg har været sengeliggende, og det gjorde, at det naturligt blev Mimi, som har taget den del, der har med coronabekæmpelsen at gøre. Og det er også derfor, at man har set hende i medierne, sagde Pele Broberg til KNR i torsdags. 

- Nu er jeg blevet klar til kamp. Hvis for eksempel Mimi skulle blive syg, så har vi en daglig koordinering mellem os, for at sikre, at jeg kan tage over til enhver tid. 

Kirsten Fencker er sygemeldt

Mimi Karlsen og Pele Broberg deles lige nu om sundhedsdepartementet, fordi den siddende naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten Fencker (Naleraq), er sygemeldt med stress. Det har hun været siden 10. januar. 

Múte B. Egede (IA), der er formand for Naalakkersuisut, stod også med positiv coronatest i hånden for 10 dage siden. Kort derefter blev landslæge Henrik L. Hansen smittet.

Dermed har dem, som toner frem på skærmen under corona-pressemøderne, alle været smittet – ligesom rigtig mange andre her i landet.

Pressemøde om restriktioner

Smittetrykket i Grønland er meget højt. Faktisk er det så højt, at teststrategien er blevet ændret radikalt i løbet af de sidste to uger.

Nu er det kun dem, der bliver alvorligt syge, der har adgang til PCR-test. Alle andre skal blive hjemme, vente på at blive raske - og så i øvrigt også raskmelde sig selv. Den strategi er lavet, fordi testcentre og sygehusene er max pressede af de mange smittede.

 

Mimi Karlsen (længst til venstre) på pressemøde 10. januar, hvor den nye teststrategi blev præsenteret. Foto: Andres Poulsen/KNR

 

Dermed er test af alle ikke længere et våben mod corona i Grønland. Og når folk ikke skal i nærheden af PCR-test, sygehuse eller lægeklinikker, er der selvsagt et gevaldigt mørketal af smittede. 

Rigtig mange lokale restriktioner er indført – og én af dem står til at udløbe i morgen tirsdag 25. januar: Det er den om, at restauranter og værtshuse skal lukke klokken 22.

Naalakkersuisut vil sandsynligvis holde pressemøde om det enten i dag eller i morgen. Hvem, der stiller op foran mikrofonerne fra Naalakkersuisut, er der ikke meddelt noget om endnu.

 

 

Corona-status i Grønland

Indlagte 0  
Døde 21  
Førstegangsvaccinerede 73%  
Andengangsvaccinerede 68%  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
  Opdateret: 
1. april 14:00

Forebyg smitte mod coronavirus