Omdrejningspunktet i Extreme E er de elektriske biler, der alle er baseret på samme model kaldet Odyssey 21, og bilerne er af typen SUV. Bilerne har en topfart på omkring 200 kilometer i timen. Bilerne vejer omkring 1780 kilo og er 2,3 meter brede, men kan alligevel køre fra 0 til 100 kilometer i timen på fire sekunder. Foto: Extreme E.

Millioner så med da elbiler racede ved indlandsisen

Det nåede ud til millioner af mennesker, da Extreme E lagde vejen forbi Kangerlussuaq. Samtidig fik bygden mere end fordoblet indbyggertallet og besøg af knap 30 nationaliteter.

17 millioner mennesker så med, da de avancerede elracerbiler fra Extreme E susede over Akuliarusiarsuk i Kangerlussuaq i august.

Det oplyser Extreme E til KNR.

Derved faldt antallet af seere dog en smule sammenlignet med det forrige løb, der fandt sted i Senegal. Dengang så 18,9 millioner nemlig med på tværs af TV og streaming.

Extreme E har tidligere fortalt til KNR, at de fleste seere stammer fra Kina og Europa.

600 mennesker blev fløjet ind

Det var ikke desto mindre et meget stort arrangement, som fandt sted i Kangerlussuaq. Det var ikke bare det første racerløb herhjemme, men formentligt også det mest sete arrangement sendt direkte fra Grønland.

For at give en bedre ide om Extreme E’s størrelse, har KNR fået en række data fra løbet, der fandt sted d. 28 og 29 august.

De første personer blev fløjet ind til Kangerlussuaq allerede den 2. august, for at gøre klar til løbet. De sidste medarbejdere rejste først ud den 13. september.

Undervejs har der været hele 29 nationaliteter fordelt på 601 personer forbi for at gøre racerløbet til en realitet. Det er alt fra racerkører, leverandører, mekanikere og for eksempel kamerafolk.

For at få de mange mennesker ind lejede arrangørerne hele 12 passagerfly, mens der blev lejet syv til at få folk hjem igen. Resten kom hjem med almindelige flybiletter.

Serveret mere end 10.000 måltider

Kangerlussuaq har et indbyggertal på omkring 540 personer, og derved blev indbyggertallet mere end fordoblet i perioden. Arrangementet betød fuldt bookede hoteller, vandrehjem og private udlejninger.

De mange folk fik i løbet af de 11 mest intense dage serveret 10.000 måltider. Det svarer til cirka 5.000 kilo fødevarer, som blev skibet ind og produceret. Samtidig blev der drukket 2000 liter kaffe og the.

Om Extreme E

  • Extreme E er et nyt racerløb, der er stiftet ud fra ønsket om at sætte fokus på klimaforandringerne.
  • Alle bilerne er 100 procent elektriske.
  • Løbet bliver afviklet på fem destinationer verden over
  • Det er i Saudi Arabien, Senegal, Grønland, Italien og UK
  • Arrangørerne bag har rod i Formel 1
  • Banen er 26 kilometer uden for Kangerlussuaq og er 6,68 kilometer lang

Blandt de mange besøgende var også en række internationale medier. De største var Good Morning America, der lavede to live indslag fra racerløbet.

Derudover var Top Gear forbi, ligesom det anerkendte italienske motorsportsmagasin Gazzetta Delle Sport var med. Det var The Times og GQ også. I alt slog 13 medier vejen forbi Kangerlussuaq, heriblandt KNR.

Uvurderlig reklame for landet

Direktør for Visit Greenland, Hjörtur Smarason, har tidligere fortalt, at eventet har kæmpe værdi for Grønlands turistsektor.

- Det er en fantastisk mulighed for Grønland, og nu er det min opgave i Visit Greenland at skabe opmærksomhed og tiltrække turister. Det her hjælper rigtig meget på det, lød det fra ham i august.

Stifter af Extreme E, den spanske rigmand, Alejandro Agag, har allerede sagt, at man arbejder på at vende tilbage næste år.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt