Mikrofoner bliver slukket løbende under næste præsidentdebat

Når Trump og Biden mødes til deres sidste debat torsdag, kan de tale uafbrudt i to minutter under hvert emne.
Den republikanske præsident Donald Trump og hans demokratiske modstander Joe Biden mødes til deres sidste debat torsdag aften klokken 23 grønlandsk tid. Debatten afholdes i Nashville i delstaten Tennessee. Foto © : Olivier Douliery Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
20. oktober 2020 11:46

Kommissionen for Præsidentdebatter (CPD) i USA har indført nye regler, der betyder, at mikrofonerne på Donald Trump og Joe Biden bliver slukket, mens modparten taler i de indledende bemærkninger.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den nye regel giver kandidaterne to minutters uafbrudt taletid til hvert emne i debatten, der vil vare 90 minutter.

Den republikanske præsident Donald Trump og hans demokratiske modstander Joe Biden mødes til deres sidste debat torsdag aften klokken 23 grønlandsk tid. Debatten afholdes i Nashville i delstaten Tennessee.

LÆS OGSÅ Arrangør: Trump og Biden får ikke lov til at gentage mundhuggeri

Meldingen fra den upartiske kommission kommer tre uger efter en kaotisk tv-debat mellem de to kandidater, der var fyldt med afbrydelser fra begge parter.

Kommissionen har været presset af Trumps kampagne for at undgå at ændre reglerne, mens Bidens stab har ønsket en mere ordnet debat.

Trumps kampagne oplyser i en erklæring, at Trump fortsat er klar til debatten trods ændringer i sidste øjeblik. Bidens kampagne har ikke reageret på ændringerne endnu.